5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Karpuzatan Hobi Bahçesi açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Karpuzatan Hobi Bahçesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tören kapsamında hak sahiplerine de anahtarları teslim edildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Karpuzatan Mevkii'nde yaptırılan ve Kayseri'nin 3. Habi Bahçesi Bölgesi olan Karpuzatan Hobi Bahçesi'nin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, ana mantıklarının hizmet olduğunu söyledi.

Başkan Özhaseki, "Kayseri'yi cazibe merkezi yapmak, etrafındaki şehirlerden insanların gelip gideceği bir 'Yıldız Şehir' haline getirmek için çaba sarf ediyoruz. Alt ve üstyapı eksikliği olmayan Kayseri'yi, sosyal, kültürel ve sportif tesislerle donatıyoruz. Hobi bahçeleri de bunlardan birisi. İlkini yaparken 'acaba insanlar ilgi gösterir mi?' diye biraz tereddüt ettik. Baktık ki aşırı ilgi var, ikincisini yaptık. O da yetişmez oldu, burada hepsinden daha büyük bir alanda üçüncü hobi bahçesini yaptık. Burada toplam 750 adet bahçe bulunuyor. Yaşlılarımız, vakitlerini burada daha verimli ve güzel şekilde geçirecekler. Yaşlılara yönelik çok güzel bir hizmet olduğu kanaatindeyim. Bizim ana mantığımız hizmet. Şehirde yaşayan herkesin ve herkesin ihtiyacını karşılayacak hizmetler üretiyoruz. Bundan sonra da inşallah üretmeye devam edeceğiz" dedi.

"KAHVEHANE KÖŞELERİNDEN KURTULDUK"
Törende hobi bahçesi almaya hak kazananlar adına konuşan Cafer Özmen de, kendilerini kahvehane köşelerinden kurtaran bu hizmet için Başkan Özhaseki'ye teşekkür ederek, "Bu bahçeler sayesinde toprakla uğraşacağız, vaktimizi kahvehane köşelerinde, sigara dumanı arasında değil ailemizle, torunlarımızla burada geçireceğiz. Bize bu imkanı sağladığı için Başkan Özhaseki'ye teşekkür ediyoruz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından hak sahiplerine anahtarları teslim edildi.

Daha sonra kurdelesi kesilerek açılışı yapılan hobi bahçesi gezildi. 150'şer metrekarelik toplam 750 bahçenin bulunduğu Karpuzatan Hobi Bahçesi'nde ayrıca sosyal tesis, çocuk oyun alanı, duşlar ve otoparklar yer alıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 19:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?