4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

KASKİ, 1620 su sayacı onardı

Kayseri’de son 15 gündür devam eden şiddetli soğuklar yüzünden Bin 785 adet su sayacının donarak patladığı belirtildi.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, “Kayseri’de son yıllarda böylesi şiddetli soğuklar yaşanmadı. Özellikle son 15 gündür soğuklar iyice arttı ve bazı geceler eksi 26 dereceye kadar düştü. Birdenbire bastıran bu soğuklar dona dönüşünce vatandaşlarımızca koruma altına alınmayan yada iyi korunamayan bin 785 adet su sayacı ne yazık ki patladı” dedi.

Bu donan sayaçları değiştirmek için 12 ekip oluşturarak yoğun taleplere cevap vermeye çalıştıklarını kaydeden Batukan, “Ekiplerimiz şimdiye kadar bin 620 adet donmuş sayacı değiştirdi, 26 sayacı rekor tamir etti, evde bulunmayan veya yeri uygun olmayan 108 sayaç için de sayaç sahiplerine bilgi verildi” diye konuştu.
Aboneler tarafından günde 500’e yakın arıza ihbarının geldiğini belirten Batukan, soğukların etkisini kaybetmesiyle birlikte gelen ihbar sayısının azalacağını dikkat çekerek, “Sayacı patlayan abonelerimizin şikayetlerini kurumumuza bildirirken sadece abone numaralarını vermesini istiyoruz. Aksi takdirde hizmet süremiz uzuyor” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 17:08:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?