5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

KASKİ ödül peşinde

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, KASKİ Genel Müdürlüğü’nün İsveç’in Stockholm kentinde düzenlenen başarılı çalışmaların gerisindeki “Uluslararası 2009 Stockholm Endüstri Su Ödülü”ne aday olduğunu belirtti.

Stockholm’de düzenlenen su ödülü programına Türkiye’den KASKİ Genel Müdürlüğü’nün müracaat ettiğini açıklayan Özhaseki, “KASKİ’nin 1997 yılından beri su üzerinde yaptığı başarılı çalışmalar Avrupa’daki ülkeler tarafından yakından takip ediliyordu. Programdan iyi bir sonuç elde edeceğimizi umut ediyorum” dedi.

KASKİ’nin programa katılmak için ocak ayında müracaat ettiğini, şubat ayında da Stokholm Endüstri Komitesi tarafından müracaatının kabul edildiğini kaydeden Özhaseki, “KASKİ su ödül programına, içme suyu temini ve rehabilitasyonu projesi, küresel ısınma ve su tasarrufu ile ilgili yaptığı eğitim çalışmalarıyla katıldı. Gönderdiğimiz dokümanlarda, gelecekteki nüfus planlaması göz önüne alınarak 2050-2070 yılına kadar kentimizin su ihtiyacını karşılayacak Dokuzpınarlar İçme Suyu Projesi’ne başladığımızı ve 2010 yılında bu önemli projeyi devreye koyacağımızı, SCADA sisteminin en gelişmiş teknoloji ile donanımlı olduğunu, sistemin tüm şebeke ve zon bölgelerini otomatik olarak kontrol ederek birbirinin yedeği olarak çalıştığını ve bu nedenle kentimizde su kesintisinin yaşanmadığı anlatıldı. Su kayıp oramızı 1997 yılında başlattığımız İçme Suyu Temini ve Rehabilitasyonu Projesi sonucunda yüzde 50’lerden yüzde 17’lere, hatta alt bölgelerde yüzde 5’lere kadar düşürdüğümüzü belgelerle sunduk. Ayrıca su tasarrufu konusunda çocuklarımızı ve yetişkinlerimizi bilinçlendirmek için yaptığımız eğitim çalışmalarını da ekledik. Bu çalışmalarımızı yaparken Türkiye’deki bütün illere örnek bir idare sistemi geliştirerek bilgi birikimimizi diğer illerle paylaştığımızı da anlattık. Yolladığımız bu dokümanlar komite tarafından incelendi ve sonuç Komite Başkanı Stefan Heilscher’in gönderdiği yazıda, KASKİ’nin ödül programına katılmaya hak kazandığını ve yaptığı çalışmaların komite tarafından değerlendirilmekte olduğu belirtildi” diye konuştu.

Başkan Özhaseki, Stockholm Endüstri Su Ödül programı sonucunun mayıs ayı sonunda belirleneceğini, resmi ilanının ise haziran ayında uluslararası televizyonlarda canlı olarak verileceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 16:51:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?