4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

KASKİ'den büyüklere tasarruf broşürü

KASKİ Genel Müdürlüğü'nce küresel ısınmaya dikkat çekmek ve suyu tasarruflu kullanmak amacıyla başlatılan kampanyaya bir yenisinin daha eklendiği belirtildi.

Büyüklere yönelik su tasarrufu el broşürü hazırladıklarını ve hazırladıkları broşürde, su tasarrufu konusunda bilgiler verildiğini kaydeden KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, “Dünyamızın dörtte üçü sularla kaplı olmasına rağmen, mevcut su kaynaklarımızın sadece yüzde üçü tatlı su. İnsanoğlu bu tatlı suyun sadece yüzde birini, hatta daha da azını kullanabiliyor. Şu anda ise küresel ısınmadan dolayı su kaynaklarımız daha da azalmış bir durumda. Böylesine değerli bir varlığı hepimizin daha bilinçli tüketmesi gerekiyor” dedi.

Şehir şebeke suyunun yeraltından karşılandığını belirten Batukan, “Abonelerimiz, Türkiye'nin hiçbir ilinde olmayan kalitedeki suyu içiyor. Bu kaliteyi suyumuzun kaynağı olan Erciyes Dağı'na borçluyuz. KASKİ Genel Müdürlüğü olarak bizim içtiğimiz bu suyu, gelecek nesillerin de içmesini istiyoruz. Eğer toplum olarak el ele verip suyumuzu tasarruflu kullanırsak gelecek nesillere de kaliteli ve bol su bırakmış oluruz” diye konuştu.

Musluklardan akan suyun bir damlasının bile çok değerli olduğunu vurgulayan Batukan, “Son iki yıldır su tasarrufu konusunda büyük bir kampanya başlattık. Bu kampanyamız çerçevesinde ilköğretim okulu öğrencilerini bilinçlendirmek amacıyla tasarruf broşürü hazırlayıp, Kayseri merkez ve hinterlant kapsamındaki tüm okullara verdik. Şimdi ise genç ve yetişkinlere yönelik bastırdığımız el broşürünü su veznelerinde dağıtıyoruz. Amacımız su tasarrufu konusunda başlattığımız kampanyaya büyük-küçük herkesi davet etmek” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 17:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?