7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

KASKİ’den öğrencilere öykü kitabı

KASKİ’DEN ÖĞRENCİLERE ÖYKÜ KİTABI

KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, anasınıfı, ilköğretim okulu 1. ve 2. sınıf öğrencileri için hazırladıkları “Yağmur’un Rüyası, Boyama Kitabı ve Su Tasarrufu ” adlı kitapları, TED Koleji ile Sağanak Koleji öğrencilerine dağıttı.

Eğitimin ilköğretim yıllarında başladığı için bu tür çalışmalara büyük önem verdiklerini kaydeden KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan, geleceğin büyükleri olan çocukları bilinçlendirmek için su tasarrufunu anlatan kitaplar hazırladıklarını söyledi. Anasınıfı öğrencilerine boyama kitabı, ilköğretim okulu 1.ve 2. sınıf öğrencilerine ise ‘Yağmur’un Rüyası ve Su Tasarrufu’ broşürü dağıttıklarını belirten Batukan, “Amacımız çocuklarımızı su tasarrufu konusunda biraz daha bilinçlendirmek ve su israfını en aza indirmek” dedi.

Kitap dağıtım sırasında ilköğretim öğrencilerinin sorularını cevaplayıp, kitapların içeriği hakkında bilgi veren Batukan, “ Hayat bağımız olan suyun bazen sınırlı olduğunu unutabiliyoruz. Kaynaklarımızı verimli şekilde kullanmak bizim elimizde. Bizler evlerimizde alacağımız küçük tedbirlerle büyük tasarruflar sağlayabiliriz. Muslukları açık bırakmayarak, dişlerimizi fırçalarken boşa akan musluğu kapatarak, sebzelerimizi elde değil de bir kapta yıkayarak, bulaşıklarımızı makinede yıkamaya özen göstererek tasarruf edebiliriz. Ayrıca daha kısa duş alarak, gereksiz yere sifon çekmeyerek, duş başlıklarımızı değişip, çamaşır makinelerimizi dolu iken çalıştırmaya da özen göstermeliyiz” diye konuştu.

Kayseri’deki musluklardan kesintisiz olarak akan suyun, sağlıklı olduğuna da dikkat çeken Batukan,“ KASKİ Genel Müdürlüğü olarak şu an ve gelecekte, su sıkıntısı yaşanmaması için gereken çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu değerli varlığımızı toplum olarak el ele verip tasarruflu kullanırsak gelecek nesillere de kaliteli ve bol su bırakmış oluruz. Su tasarrufu konusunda hepinizi duyarlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

KASKİ’DEN ÖĞRENCİLERE ÖYKÜ KİTABI
KASKİ’DEN ÖĞRENCİLERE ÖYKÜ KİTABI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2011 Perşembe 15:01:04
Güncelleme :24 Mart 2011 Perşembe 18:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?