4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

KASKİ'den su açıklaması

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, Kayseri’de yaşanan ishal vakalarının şehir şebeke suyundan kaynaklanmadığını belirterek, “Kayseri’nin içme suyunda herhangi bir problem yok” dedi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan KASKİ Genel Müdürü Batukan, şehir şebeke suyuna son derece önem verdiklerini belirterek, “Şehrimizde görülen ishal vakalarının şebeke suyumuz ile ilgili olmadığını Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimimiz Dr. İsmail Tamer ile İl Sağlık Müdürümüz Dr. Kadir Çetinkara da basına yaptığı yazılı açıklama ile kamuoyunu bilgilendirmiştir. Abonelerimiz sularını gönül rahatlığı ile tüketebilirler” diye konuştu.

KASKİ’nin abonelere verdiği suyun bir çok şişe suyundan daha temiz olduğunu ifade eden Batukan, “Şehir şebekesine verilen tüm içme suyu kaynaklarımız 24 saat kontrol altında tutuluyor. 24 saat kontrol altında tutulan suda hiçbir zaman bakteri oluşmaz” dedi.

Son bir hafta içerisinde Kayseri’nin farklı semtlerinden alınan 190 içme suyu numunesinin KASKİ’nin modern laboratuarında tahlil edildiğini açıklayan Batukan, “Şehirde yaşanan ishal vakasının şehir şebeke suyuna yüklenmesi oldukça üzücü. Çünkü yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte su kontrollerimizi daha da artırdık. Fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik tahlilleri kendi laboratuarımızda yaptığımız gibi İl Sağlık Müdürlüğü’nün laboratuarında da yaptırtıyoruz. Alınan sonuçlara göre suyumuzda herhangi bir problem görülmemektedir. Çünkü şebekeye verdiğimiz su daima kontrol altındadır” şeklinde ifade etti.

Kayseri’de kullanılan içme suyu konusunda şüpheye kapılan vatandaşların KASKİ Laboratuarını aramaları halinde ücretsiz olarak su analizlerinin yapıldığını açıklayan Batukan, “İçme sularından tedirgin olan vatandaşlarımız 337 09 45 veya 185 ALO KASKİ numaralı telefonları arayarak içme suyu analizi konusunda KASKİ’den yardım isteyebilirler. Telefon ile gelen talepler anında değerlendirilerek, tahlil sonuçları şikayet sahibine bildirilir” dedi.

Bazı apartman binalarındaki depoların kirliliğine de değinen Genel Müdür Batukan, kirli olan depoların mutlaka temizletilmesi gerektiğini, kirli olan depolarda yaz aylarında daha çok bakteri ürediğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 12:06:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?