4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

KASKİ'den su tasarrufu uyarısı!

Kayseri Su ve Kanalizasyon İdareleri (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, hızlı nüfus artışı, sanayileşme, su kirliliği ve yıllık yağış ortalamasının düşüklüğünün su kaynaklarını tehdit ettiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Ender Batukan, Türkiye'de çok sınırlı olan su kaynaklarının bugünkü ihtiyacı ancak karşılayabildiğini belirtti. Batukan, “Sınırlı olan su kaynaklarımızı daha dikkatli kullanmalı ve kirlenmemesi için gerekli tedbirleri almalıyız. Çünkü su kaynaklarımız gittikçe azalıyor. Zaman, suda tasarruf zamanı ve tasarruf hepimizin görevidir” diye konuştu.

Yakın tarihlerde yeryüzünün ve İç Anadolu Bölgesi'nin susuzlukla karşı karşıya kalacağını ve uzmanların defalarca uyarıda bulunduğuna dikkat çeken Batukan, “Yapılan tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşlarımız içme ve yeraltı sularını hala çok savurgan kullanıyor. Bu çok üzücü bir durum. Oysa bireysel ve toplumsal önlemler almanın zorunlu olduğu bir döneme girdik. En temel ihtiyacımız olan suyu kontrolsüz tüketmek insanlığa, gelecek nesillere ve tüm canlılara yapılmış büyük bir haksızlıktır” dedi.

21-23 Kasım tarihleri arasında Sakarya'da yapılan 'Büyükşehir Belediye Başkanları 13. İstişare Toplantısı'nda, su tasarrufu konusunda çalışma yapılması kararının alındığını da kaydeden Batukan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Söz konusu toplantıya Kayseri, Antalya, Gaziantep, Samsun, Konya, Sakarya ve Bursa Büyükşehir Belediye başkanları ve su kanalizasyon idareleri genel müdürleri katıldı. Toplantının en önemli konusu; gittikçe azalan su kaynaklarımızdı. 7 büyükşehir belediyesi su kanalizasyon idaresi genel müdürleriyle ortak görüşümüz; bu illerde su tasarrufu konusunda genç kuşak ve yetişkinler için su tasarrufunu özendiren eğitim çalışması yapılması gerektiği oldu.”

KASKİ Genel Müdürlüğü olarak 1997 yılından beri su kayıplarının önlenmesi, yeni su kaynaklarının kazandırılması için büyük çalışmalar yaptıklarını kaydeden Batukan, “İki yıldan beri de su tasarrufu konusunda ilköğretim ve ana okulu öğrencilerini bilinçlendirmek amacıyla, 'Su Tasarrufu broşürü', 'Su tasarrufu boyama kitabı', genç ve yetişkinlere yönelik de 'Su Hayattır. Boşa Akıtmayalım' adlı el broşürü bastırıp dağıtımını gerçekleştirdik. Tasarrufu herkese duyurmak ve uygulatmak istiyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 10:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?