3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

KASKİ'den uyarı!

Atıksu kanallarının bilinçli bir şekilde kullanılmadığına dikkat çeken Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Ender Batukan, Kanallardan her gün atılmaması gereken bir sürü yabancı madde çıkarttıklarını söyledi.

Bazı vatandaşların kanalizasyon kullanımı konusunda gerekli titizliği göstermediklerini belirten Batukan, “Altyapımızın çok iyi, rögarlarımızın sistemli bir şekilde çalışmasına karşın, kanalizasyon borularının içerisine sürüklenemeyecek büyüklükte malzemelerin atılması bizleri zor durumda bırakıyor. Çünkü kanallardan her gün atılmaması gereken bir sürü yabancı madde çıkartıyoruz. Aksi halde bu malzemeler kanal borularımızın tıkanmasına sebebiyet veriyor” diye konuştu.

Yeni yerleşim yerleri hariç, şehir nüfusunun yüzde yüzüne kanal hizmeti verdiklerini açıklayan Batukan, “Halkımıza hizmetin en iyisini verebilmek amacıyla şehrin kanal sistemine her yıl milyonlarca YTL harcadık. Bu çalışmalarımız sayesinde Türkiye’de altyapı sorununu çözen tek il olduk. Ancak bazen kanallarımızda tıkanmalar oluyor. Çünkü kanallarımıza her türlü malzeme atılmakta ve onun sistemli çalışması engellenmektedir” şeklinde ifade etti.
Kanallara yabancı madde atmanın kamu malına zarar vermek olduğunu belirten Batukan, vatandaşların kanal kullanımı konusunda daha dikkatli davranmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 17:24:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?