5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Katlı otoparkın temeli atıldı

KAYSERİ'DE KATLI OTOPARK YAPIMI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kalpaklıoğlu Mahallesi'nde yaptırılacak olan çok katlı otoparkın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere, metropol ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, partililer ve esnaflar katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Özhaseki, göreve geldikleri günden bugüne kadar diğer ilçe belediye başkanları ile omuz omuza vererek Kayseri'nin ne kadar sorunu varsa çözme gayreti içinde olduklarını kaydetti. Öncelikle gecekondu ve altyapı sorunlarını çözerek işe başladıklarının belirten Başkan Özhaseki, "Yüzlerce kilometre boru döşeyerek tüm altyapıyı değiştirdik. Arıtma tesisini hayata geçirdik. Tüm yolları baştan sona yeniledik. Onlarca sosyal tesis yaptık. Sonra Kayseri'nin hak ettiği dev projelere imza atmaya başladık. Yamula Barajı, stadyum, tramvay gibi hizmetlerin her birini öncelik sırasına göre yerine getirerek Kayserimizin ihtiyaçlarını çözmeye çalıştık" dedi.

Bugün gelinen noktada Kayseri'nin bütün Türkiye'de dillere destan bir şehir haline geldiği ifade eden Başkan Özhaseki, dışarıdan gelen pek çok konuğun Kayseri'de neler olduğunu görüp anlamaya çalıştığını söyledi. Özhaseki, "Dışarıdan gelen pek çok kişi Kayseri'deki değişimi bize soruyor. Bildiklerimizi kendileriyle paylaşıyoruz. Bizler bu işleri yaparken sadece bir belediye başkanı olarak rutin hizmetleri yerine getirip kenara çekilmiyoruz. Eğitim, sağlık gibi alanlarda doğrudan merkezi hükümeti ilgilendiren işlerde de çalışmalar yaparak Kayseri'ye hizmet etmenin yollarını arıyoruz. Hayata geçirilen dev projelere ek olarak insanların hoş vakit geçirmelerini sağlayacak, yaşadıkları şehirden haz duymalarına katkı sağlayacak projelere de imza atıyoruz. Kale İçi Kültür Merkezi Projesi bunlardan biri. Bütün alt ve üstyapı sorunları çözülmüş, şehirde insanlar sıkıntı çekmeden işlerini halledebilir. Ama yapılan işler kültür ve sanat faaliyetleriyle desteklenmezse, bu işlerin bir tarafı hep eksik kalır. Biz de şimdi bu konuda hızlı şekilde çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Özhaseki 29 Mart Yerel Seçimleri öncesi 'Ufuktaki Kayseri' konulu toplantıda 10 başlık altında kendisi tarafından açıklanan tüm projelerin arkasında olduğunu ve her birinin bir plan dahilinde hayata geçirileceğini vurguladı. Erciyes Projesi'ni Kayseri'nin geleceği açısından çok önemsediklerini de belirten Başkan Özhaseki, yılbaşından itibaren düzenlenecek ihalelerle projenin ivme kazanacağını ve turizm kenti olma yolunda önemli bir adım atılacağını ifade ederek, "Önem verdiğimiz projelerden biri de kale içi projesi. Yarışma ile seçilen projeyi hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken kale içinde esnaflık yapan kardeşlerimize 'bizim burada işimiz var, çıkın' diyerek onları mağdur etmiyoruz. Esnaf arkadaşlarımızın 'işsiz kalırsam yarın sabah ne yapacağım' kaygısı bizim için önemli. Kale içindeki arkadaşlarımızla karşılıklı anlayış içinde çalıştık. Buradaki işyerlerini tamamlayıp teslim ederek kendilerini kale içinden çıkarmak istiyoruz" diye konuştu.

Kale İçi Projesi hakkında da kısa kısa bilgiler aktaran Başkan Özhaseki, son günlerde temel alanında hazine bulunduğuna dair iddialara da değinerek, "Bu tür iddialar asılsız. Buradan çıkacak 3-5 küp altın belediye bütçesinin yanında solda sıfır kalır" dedi.

Törende kale içi esnafları adına kısa bir konuşma yapan Kale İçi Kooperatif Başkanı Regaip Erdem, katkılarından dolayı Başkan Özhaseki'ye teşekkür ederek, "İyiliğin, anlayışın ve diyalogun sonucu olarak bir adım atıldı. Sorumluluğu göğüsleyip ekonomik buhranların sosyal patlamaya dönüşmesini engelleyecek projeye imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Dernek Başkanı Erdem, günün anısına Başkan Özhaseki'ye esnaflar adına bir plaket verdi. Başkan Özhaseki, daha sonra beraberindekilerle platforma geçerek Kayseri İl Müftüsü Şaban İşlek tarafından yapılan duanın ardından katlı otoparkın temelini attı. Bodrum, zemin, dört normal ve bir de teras kat olmak üzere 26 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak otoparkın bodrum ve zemin katlarında kale içi esnafına ait 353 adet dükkan ve 400 araç kapasitesine sahip olacağı öğrenildi.

KAYSERİ'DE KATLI OTOPARK YAPIMI
KAYSERİ'DE KATLI OTOPARK YAPIMI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 16:11:05
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 21:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?