8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Kayak sezonu açıldı

Yağışın aralıklarla devam ettiği Erciyes'te kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşırken, mekanik taşıyıcılar ve bazı pistler faaliyete geçirildi.

Kayak antrenörü Veysel Değirmenci, Erciyes'te kar kalınlığının önceki geceden itibaren 20 santimetreye ulaştığını belirterek, "Geçen yılın kasım ayına oranla bu yıl kar daha aralıklı yağmaya başladı. Bu yağışlar, gerek turizm işletmecilerini gerek kayak sporcularını gerekse de kayakseverleri sevindiriyor" dedi.

Pistlerde kontrollü ve sağlıklı bir şekilde kayak yapılabilmesi için kar kalınlığının 50-60 santimetreye ulaşması gerektiğini söyleyen Değirmenci, "Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan master plan çerçevesinde inşa edilen pistlerin kurallara uygun biçimde düzenlenmesi, Kayseri'nin gerek dünya şampiyonalarına gerekse olimpiyatlara ve uluslararası yarışmalara hazırlaması bakımından önemli" diye konuştu.

Değirmenci, mekanik tesislerin, gondol gibi mekanik taşıyıcıların ve bazı pistlerin faaliyete geçirildiğini ifade ederek şu şekilde konuştu: "Söz konusu mekanik tesislerin faaliyete geçirilmesiyle Türkiye ve yurt dışında bulunan sporcular için daha performanslı, teknik ve hızlı kayabilecekleri muntazam yarış pistleri düzenlenmiş olup, bu çalışmalar Kayserimizin turizmini canlandıracaktır. Master plan çerçevesinde yapılan tüm çalışmalar için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki'ye teşekkür ediyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2011 Çarşamba 12:59:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?