4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayak yerine yürüyüş

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden olan Erciyes Kayak Merkezi'nde pistler, yeterli kar yağışı olmaması nedeniyle yürüyüş parkuru olarak kullanılıyor.

Bugüne kadar yeterli kar yağışı olmayan Erciyes'te pistler halen kayak sporu için elverişli hale gelmedi. Dağda kar kalınlığı bazı bölgelerde en fazla 20 santimetreye kadar ulaşabildi. Kayak pistlerinin bulunduğu alanda ise kar kalınlığı 5 santimetre olarak ölçüldü.

Erciyes Kayak Merkezi Beden Terbiyesi Tesisi kayak öğretmenlerinden Veysel Değirmenci, yeterli kar yağışı olmaması nedeniyle kayak merkezinin Kurban Bayramı'nda beklenen ilgiyi görmediğini söyledi.

Kar yağışının geç gelmesi durumunda yılbaşı tatilinde de beklenen ilginin olmayacağını ifade eden Değirmenci, "Sezonun açılması için mutlaka kar yağması şart. Fakat şu ana kadar yeterli kar yağmadı. Dualarımız karın yağmasından yana. Kayak yapılabilmesi için pistlerde kar kalınlığının 50 santimetreye ulaşılması gerekiyor. Şu an pistte sadece 5 santimetre kar bulunmakta. Turizm sezonun açılabilmesi ve kayak severlerin rahatlıkla kayak yapabilmeleri için kar yağışının olması gerekir. Erciyes, Anadolu'da en güzel dağlardan biri. Ayrıca Erciyes dünyada
gezilebilecek 10 dağdan biridir. Yatırımcılar, kayak hocaları, turizmciler de karın yağmasını bekliyor. Dua ediyoruz, inşallah beklediğimiz kar en kısa zamanda gelir" dedi.

Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının az olması nedeniyle vatandaşlar pistte yürüyerek güneşli havanın keyfini çıkarıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 20:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?