5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayakçıların tehlikeli eğlencesi

Kayseri'de de etkisini gösteren yoğun kar yağışını fırsat bilen bazı vatandaşlar, trafik akışının olmadığı yollarda araçlarının arkasına bağladıkları halatlar yardımıyla kayak yaptı.

Kayseri'de 2 gün süren kar yağışı sonrasında şehir merkezi beyaza bürünürken, karın keyfini ise kayakseverler çıkardı. Erciyes Kayak Merkezi'nin yollarının kapalı olması sebebiyle bazı vatandaşlar takımlarını kuşanıp caddelere çıktı. Yukarı Talas'ta şehir merkezine doğru yoldan hızla geçen kayakçıları gören vatandaşlar ve otomobil sürücüleri şaşkınlıklarını gizleyemezken, kayakseverler ise adeta ölüme meydan okudu.

Zaman zaman düşme tehlikesi geçiren kayakçılar, ilginç görüntüler oluşturdu. Muharrem Ekincioğlu isimli kayakçı, otomobilinin arkasına bağladığı halat ile caddelerde kayak yaptı. Yoğun kar yağışı sebebiyle Erciyes Dağı'na gidemediklerini ifade eden Muharrem Ekincioğlu, "Bugün de arabamızın arkasına bağladığımız halata tutunarak kayak yapıyoruz. Erciyes'e çıkamayınca caddelerde kayak yapmaya karar verdik. Bu çok zevkli bir spor. Gündüz çalışıyoruz. Gece de kar kalınlığını görünce kendimizi caddelere attık" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda da sırtında kayakları ile yürüyen ve poz veren Ekincioğlu ve bazı vatandaşlar, evlerine kayarak gitti.Bu arada Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan tarihi saat kulesi soğuk hava sebebiyle durdu. Uzun bir süre çalışmayan saat, yetkililerin kontrolü sonucu tekrar çalıştırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 15:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?