30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kayakseverlerden eylem

Kayseri'de kayakseverler, Erciyes Kayak Merkezi'nde kar makinesi olmamasına tepki göstermek amacıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde olimpiyat ateşi yaktı.
 
Kayseri'nin kış sporları merkezi olması yolunda yapılan çalışmalara valilik ve belediye destek olmayınca kayakseverler sokağa döküldü.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan ve büyük çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup pankart açtı. Olimpiyat ateşini de yakan kayakseverler, Kayserililer'i imza kampanyası için desteğe çağırdı. Toplanan kalabalık arasında Kayseri ve Erciyes turizmi için yıllardır çaba sarf eden turizm işletmecisi Mehmet Eğlenceoğlu ve ailesi de vardı. Kayak kıyafetlerini giyen kayakseverler uzun süre eylemlerini sürdürdü.
 
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Özlem Eğlenceoğlu, Erciyes Master Planı'nın hayata geçirilmesi için ellerinden gelen çalışmaları yaptıklarını belirtti. Eğlenceoğlu, yapılan çalışmalar doğrultusunda ve Master Planı'nın da hayata geçirilmesiyle birlikte Erciyes'i dünyanın en önemli spor merkezlerinden birisi haline getirecekleri konusunda söz verdiğini söyledi.

Toplanan kalabalık, daha sonra Gençlik Spor İl Müdürlüğü önünde olimpiyat meşalesi yakarak, Erciyes ile ilgilenmeyen makamları protesto etti.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2006 Pazar 17:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?