5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kaymakamlığın projesine AB'den onay

Kayseri'nin Özvatan Kaymakamlığı tarafından hazırlanan 'Arıcılık ve Bal Üretimi Projesi', Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul edildi.

Özvatan Kaymakamı Mehmet Yiğit, Merkez Finans İhale Birimi'ne sunulan ve 154 bin euro kaynak ayrılan proje sayesinde Özvatan ilçesindeki balcılık faaliyetlerinin artık profesyonel bir ivme kazanacağını kaydetti.

Özvatan Kaymakamlığı tarafından 2008 yılının ilk aylarında hazırlanan ve Merkez Finans İhale Birimi'ne sunulan 'Arıcılık ve Bal Üretimi Projesi' onaylandı. Yüzde 90'ı Avrupa Birliği (AB) destekli olan proje ile Özvatan ilçesinde amatör şekilde yapılan arıcılık faaliyetleri sona erecek.

154 bin euro kaynak ayrılan proje hakkında bilgiler veren Özvatan Kaymakamı Mehmet Yiğit, 2009 yılı içerisinde ilçede arıcılık alanında uğraşan 30 kişiye mesleki eğitim verileceğini kaydetti.

Uzun vadeli olması için çaba sarf ettikleri proje ile arıcılık mesleğini profesyonel bir uğraş haline getirmeyi planladıklarını ifade eden Yiğit, "İlçede arıcılık amatör bir şekilde yapılıyordu. Ancak hobi olarak uğraşılan bu mesleği biz profesyonel hale getirmek istedik. Yaptığımız başvuruların kabul edilmesi ile ilçemizde 30 arıcıya bir yıl içerisinde mesleki eğitim vereceğiz. Bu eğitimler kapsamında 4 ay teorik diğer 8 ay ise uygulamalı eğitimler verilecektir" dedi.

"BAL PAKETLEME TESİSİ KURULACAK"

Profesyonel arıcılık faaliyetleri için ilçede bal paketleme tesisinin de kurulacağını söyleyen Kaymakam Yiğit, arıcılık alanında profesyonel çalışmaların yapıldığı 2 ile de yıl içerisinde ziyaretler yapacaklarını söyledi.

Yiğit, "Arıcılığın ilçede kaliteli yapılmasını istiyoruz. Eğitimlerin yanında ilçede bal paketleme tesisi de kuracağız. Böylece en büyük sıkıntı olan pazarlama konusunda bir adım daha atacağız. Vatandaşlarımız ürettiği balı satamıyordu. Hedefimiz Özvatan balını bir marka haline getirmektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 10:57:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat elbaiı IP: 88.224.216.xxx Tarih : 16.01.2009 17:47:21

cok güzel bir proje sayın kaymakamımıza tşk ederim fakat bu projeden bende yararlanmak isterdim ama yeteri kadar kontenjan acılmamış ..bence biraz daha fazla sayıda kişiye hitap etmeliydi ..