5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kaymakamlıktan 'göç' tedbiri

Kayseri'nin Özvatan Kaymakamı Mehmet Yiğit, 2000 yılında 7 bin olan ilçe nüfusunun yüzde 50 azalması üzerine, gençlere yönelik istihdam çalışması yaptıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Özvatan İlçe Kaymakamı Mehmet Yiğit, 8 yıl içerisinde 7 bin olan şehir nüfusunun şu an 3 bin 250 olduğunu kaydetti.

İlçelerin en büyük sıkıntılarından biri olan göç meselesine yönelik istihdam arttırıcı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Yiğit, şehirde ekonomik geliri yüksek ve insanlara fayda sağlayacak iş olanakları konusunda tespit çalışması yaptıklarını ifade etti.

İlçede tarım ve hayvancılığın ön planda olduğunu da sözlerine ekleyen Yiğit, "Ağırlıklı olarak gençleri şehirde tutmayı hedefliyoruz. Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ilçede hayvancılık yapan vatandaşlara 98 adet büyükbaş hayvan dağıtımı yaptık. Önümüzdeki aydan itibaren şehir merkezinde toplu hayvan işletmesi kurmayı planlıyoruz. İlçede atıl durumda olan bir mandırayı bu yönde değerlendireceğiz" dedi.

İlçedeki mevcut nüfusun şehir merkezinde kalması için farklı çalışmalar yaptıklarını da dile getiren Yiğit, "Kooperatif kurarak, vatandaşlara maddi destek sağladık. Hayvancılık yapan vatandaşlara yönelik danışmanlık hizmeti de vereceğiz. İlçede hayvancılığı ayakta tutmak için toplu hayvan faaliyetlerine başlamak istiyoruz. Bu projeler hayata geçirildiğinde mevcut ilçe nüfusu korunacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2009 Cumartesi 11:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?