4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

KAYMEK kurslarına yoğun ilgi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Kursları’na (KAYMEK) halkın yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

KAYMEK tarafından Sümer Gençlik Merkezi, Göznuru Kurs Merkezi, Hüsamettin Çetinbulut Sosyal Tesisleri, Argıncık Gençlik Merkezi, Beyazşehir Kurs Merkezi, Yeşil Mahalle Sosyal Tesisleri, Belsin Sosyal Tesisleri olmak üzere toplam 7 merkezde kursiyerlere eğitim verildiği kaydedildi.

Kursiyerlere, OKS, makine nakışları, ev mefruşatı, el nakışları, kırk yama, giyim, goblen, takı tasarımı, çiçek ve kumaş boyama, hüsnü hat, ahşap boyama, annelik kursu, bilgisayar operatörlüğü, bilgisayar bakım ve onarımı, muhasebe yardımcılığı gibi branşlarda eğitim veriliyor.

KAYMEK Genel Koordinatörü Canan Hançerlioğlu, kayıtların 7 Temmuz 2008 tarihinde sona ereceği ve sadece birkaç branşta kayıtların devam ettiğini söyledi. Hançerlioğlu, açılan kurslar ile ev hanımlarının yeteneklerini ortaya çıkarma şansını bulduklarını da kaydetti.

Hançerlioğlu, özellikle etkili iletişim ve halkla ilişkiler kursuna Kayserililerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade ederek, “Kurslar haftanın 6 günü öğleden önce ve öğleden sonra devam etmektedir. Kursları tamamlayan kursiyerlere sertifika verilecek” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 12:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?