1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

KAYMEK yıl sonu sergisi açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Kursları (KAYMEK) kursiyerlerinin hazırlamış olduğu yıl sonu sergisi düzenlenen törenle açıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin eşi Neşe Özhaseki ile birlikte katıldığı açılışta ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ile belediye yöneticileri ve kursiyerler hazır bulundu.


Kaymek Genel Koordinatörü Canan Hançerlioğlu, açılışta yaptığı konuşmasında, bu sergi ile ev hanımlarının yeteneklerini sergileme şansı bulduklarını belirtti. Hançerlioğlu, "8 kurs merkezinde 35 branşta düzenlediğimiz Kaymek kurslarına toplam 17 bin 280 kişi katılıyor. Bunların büyük çoğunluğunu ev hanımları oluşturuyor ve hazırladıkları bu sergi ile de yeteneklerini ortaya koyuyorlar" diye konuştu.
Hançerlioğlu'nun konuşmasının ardından Başkan Özhaseki, çok emek verdiklerini belirterek sergi açılışını kursiyerlerin yapmasını istedi. Bunun üzerine açılış kurdelesini bir kursiyer ile Başkan Özhaseki'nin eşi Neşe Özhaseki kesti.


11-15 Haziran 2007 tarihleri arasında açık kalacak olan sergide ev tekstili, ahşap boyama, cam boyama, maraş işi, kurdela nakışı, brezilya nakışı, tek kırma, hazır giyim, bebeğim, porselen boyama, takı tasarım, hüsn-ü hat ve tezhip çalışmalarından oluşan yaklaşık 5 bin parça eser bulunuyor.

 
Büyükşehir Belediyesi sergi salonu'nda açılan sergi 15 Haziran Cuma gününe kadar ücretsiz olarak gezilebilecek.

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 16:50:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?