5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

KAYMEK'te açılış günü

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları'nın (KAYMEK) Hürriyet Mahallesi'ndeki merkezi ve kursiyerler tarafından hazırlanan dönem sonu sergisi törenle açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin eşi Neşe Özhaseki ile birlikte katıldığı törene, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ile İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol ve kalabalık bir davetli topluluğu yer aldı.

Törene gelişi esnasında ve tören sonrası kursiyerlerden ve vatandaşlardan büyük ilgi gören Başkan Özhaseki, vatandaşlarla tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi. Kursiyerler adına bir konuşma yapan Fatma Özandaç, belediye hizmetlerinin kaldırım ve asfaltla sınırlı olmadığını bu kurslar sayesinde öğrendiğini ifade ederek, "Erciyes Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunuyum. Etkili iletişim kursu alıyorum. Burada çok güzel bir arkadaşlık ortamı var. Bilmediklerimizi yada yanlış bildiklerimizi öğrenme imkanı buluyoruz. Belediye hizmetlerini sadece asfalt ve kaldırımdan ibaret sanıyordum. Gördüm ki, eğitime yönelik de çok güzel hizmetler ortaya konuluyor. Buraya açılan kurstan ve verilen eğitimden dolayı şahsım, kursiyer arkadaşlarım ve mahalle sakinleri adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Daha sonra açılan sergiyi gezen Başkan Özhaseki, bütün sınıfları gezerek kursiyerlerle sohbet etti ve sergilenen ürünleri yakından inceledi. Çocukların ve ev hanımların fotoğraf çektirme isteğini de gözardı etmeyen Başkan Özhaseki, tören boyunca ilgi odağı oldu.

75 BİN KİŞİYE ULAŞILIYOR

KAYMEK bünyesinde ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen hazırlık kursları ve yaz spor okulları, yetişkinlere yönelik sabah sporları, kurslar ve seminerler kapsamında yıllık toplam 75 bin kişi KAYMEK hizmeti alıyor.

9 merkezde toplam 57 branşta düzenlenen kurslarda geçen yıl yaklaşık 20 bin kişi eğitim alırken, yaz spor okulları ve parklarda yapılan sabah sporları ile bu rakam 75 bin kişiye ulaşıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 19:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?