1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

KAYMEK'te sertifika heyecanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meslek Edinme ve Beceri Kursları (KAYMEK) 2006-2007 eğitim öğretim dönemini başarıyla tamamlayan 782 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin eşi Neşe Özhaseki ile birlikte katıldığı törende kursiyerler adına konuşan Bilge Işık, kendilerine sunulan bu imkandan dolayı Başkan Özhaseki'ye teşekkür ederek, "Burada edindiğimiz bilgi ve becerilerle hem boş vakitlerimizi en iyi şekilde değerlendiriyoruz hem de aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Bize bu imkanı sağlayan Başkanımıza ve sürekli olarak yanımızda hissettiğimiz, desteğini esirgemeyen eşi Neşe hanım'a teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Kaymek hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi İştirakler ve İşletmeler Daire Başkanı Yusuf Eken de kursiyer sayısının her yıl arttığına dikkat çekerek, "2004 yılında 5 bin 850 kişinin katılımı ile başlayan Kaymek faaliyetlerinde sayı her yıl artmaktadır. Bu yıl 35 branşta toplam 17 bin 280 kişi faaliyetlerimize katılarak eğitim aldı. Kaymek'te aldığı eğitimi en iyi şekilde değerlendirip evine ekmek götüren aile babalarının yanı sıra, aile bütçesine katkı sağlayan çok sayıda bayan kursiyerimiz oldu. Biz bu faaliyetlerle hem insanlarımızın boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlıyoruz hem de ekonomik alanda gelişmelere kapı açıyoruz" diye konuştu.

Törende son olarak kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de belediye olarak bir yandan asli vazifelerini en güzel şekilde yerine getirdiklerini bir yandan da sosyal, kültürel ve toplumsal faaliyetlere destek olduklarını ifade ederek, "Yol, içme suyu, kanalizasyon, toplu taşıma, gecekondu önleme gibi rutin hizmetleri en güzel şekilde yerine getiriyoruz. Yaşam standartlarını yükseltecek projeler ortaya koyuyoruz. Stadyum gibi, Kent Ormanı gibi, raylı sistem gibi dev projeleri hayata geçiriyoruz. Bütün bunların üzerine şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki Anadolu'da, insanların yaşamaktan keyif aldığı bir şehir varsa o da Kayseri'dir" dedi.

Konuşmasında Kaymek faaliyetlerinin önemine de değinen Başkan Özhaseki, belediye olarak önemli bir boşluğu doldurduklarını ifade ederek, "Kaymek çok güzel faaliyetler ortaya koyuyor. Bu yıl toplam 17 bin kursiyere bilgi ve eğitim veriliyor. Bu çok büyük bir rakam. Burada boş vakitlerini değerlendirip ortaya koyduğu eserleri çevresine hediye eden insanlarımız olduğu gibi, bir meslek edinip evinin geçimini sağlayan veya aile bütçesine destek olan insanlarımız da var. Bu yüzden Kaymek'i çok önemsiyoruz ve şehrin değişik yerlerinde yeni kurslar açarak geliştirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Törende daha sonra Başkan Özhaseki, eşi Neşe Özhaseki ve Genel Sekreter Mustafa Yalçın tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2007 Pazartesi 12:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?