8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

KAYMEK'te sertifika sevinci

KAYMEK'TE SERTİFİKA SEVİNCİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme Kursları (KAYMEK) tarafından sosyal sorumluluk projeleri dahilinde açılan okuma-yazma kursunda eğitim alan kursiyerler, sertifika sevinci yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi Emirgan Çay Bahçesi'nde gerçekleşen kahvaltılı toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin eşi Neşe Özhaseki'nin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi'nde görevli daire başkanlarının eşleri ve kursiyerler katıldı.

Programda kursiyerler adına bir konuşma yapan Ziya Gökalp okuma-yazma kursiyeri 46 yaşındaki Şerife Başbağ, ailevi nedenlerden dolayı okula gidemediğini belirterek, "Okuma-yazma öğrenmeden önce bir yere giderken yanımda hep birileri olurdu. Ancak şimdi kendi başıma otobüse binebiliyorum. Utanmıyorum, gururla yürüyorum. Hayata yeniden başladım. KAYMEK, elim ayağım oldu. KAYMEK sayesinde hayatı yaşamayı öğrendik. Bize bu imkanı sağladığı için başta Başkanımız Mehmet Özhaseki ile eşi Neşe hanıma ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan KAYMEK Genel Müdürü Canan Hançerlioğlu, amaçlarının Kayseri halkına en iyi hizmeti verebilmek olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu:

"KAYMEK 2004 yılında tek bir adımla başladığı yolculuğuna bugün 85 branş ile devam ediyor. Şehrimizin muhtelif noktalarında siz hemşerilerimizle buluşmak bize muhteşem bir enerji veriyor. Sizlerden aldığımız bu enerji ile daha kararlı, daha gayretli şekilde yolumuza devam ediyoruz. Açtığımız okuma-yazma kursları ile de yetişkin bireylere okuma-yazma öğretiyoruz. Bireylerin kendilerini ifade edebilmeleri, ihtiyaçlarını bağımsızca karşılayabilmenin okuma-yazma ile mümkün olduğunun bilincindeyiz. KAYMEK ailesi olarak Sayın Mehmet Özhaseki ve değerli eşine sundukları imkanlar ve vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ediyoruz."

"OKUMA-YAZMA BİLMEYEN KALMASIN"

Son olarak kürsüye gelen Neşe Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yasalarla belirlenmiş olan rutin hizmetleri vermekle yetinmeyip; vatandaşla şehrin gelişmesine paralel etkinlikler ve yenilikler peşinde koştuğunu söyledi.

KAYMEK kurs faaliyetleriyle her yıl binlerce çocuğa, gence ve hanıma ulaştıklarına vurgu yapan Neşe Özhaseki, "Okumak, yazmak; görmek, duymak gibi önemli. Türkiye'mizin birçok kırsal kesiminde özellikle kız çocuklarının eğitimine anne-babaları tarafından yeterince önem verilmediğini görmek bizleri oldukça üzmekte ve kaygılandırmaktadır. Günümüzde eğitime hak ettiği değerin ve önceliğin verilmesi gerekmekte; bu hususta da özellikle annelerimize büyük görevler düşmektedir. Beşikten Mezara Kadar İlim Öğreniniz düsturunu benimseyen bir toplum olarak okuma-yazma bilmeyen insanımız kalmasın. Lütfen KAYMEK kurslarına başvurun; Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü imkanı seferber etmeye hazırız" diye konuştu.

Mutlulukları gözlerinden okunan diğer kursiyerler de, artık sosyal hayata dahil olduklarını ifade ederek, "Okuma yazma öğrendikten sonra çocuklarımızın ödevlerine yardımcı olmaya başladık. Sokağa tek başımıza rahatlıkla çıkıyoruz. Çok mutluyuz. Bize bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve bütün yetkililere teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından KAYMEK Ziya Gökalp, Argıncık, Beyazşehir, Hürriyet ve Mimsin Tesisleri'nde okuma yazma öğrenen kursiyerler, Neşe Özhaseki'den sertifikalarını aldı.

KAYMEK'TE SERTİFİKA SEVİNCİ
KAYMEK'TE SERTİFİKA SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2011 Salı 14:58:01
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 15:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?