5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kaynakçı ustasından 'Zab Mobil'

Kayseri'de ilkokul mezunu kaynakçı ustası, tamamen kendi topladığı parçalardan oluşturduğu ve ismini 'Zab Mobil' verdiği aracı büyük ilgi topluyor.

Kayseri Yeni Sanayi Bölgesi'nde ufak bir dükkanda çalışan ilkokul mezunu mucit, Batman'ın ünlü aracı 'Bat Mobil'den esinlenerek bir araç yaptı.

Zab Mobil ismini verdiği aracının tüm parçalarını başka araçlardan toplayarak oluşturduğunu ifade eden Zabit Uğur, “Volkswagen otomobilden aldığım motoru, Hacı Murat direksiyonu ile birleştirince ortaya Zab Mobil'i çıkarttım. Zab Mobil'e talep olması doğrultusunda yeni modeller ve ufak değişiklikler ile farklı araçlar yapabilirim" dedi.

Aracın özellikleri hakkında da bilgiler veren Zabit Uğur, "120 kilometre hıza kadar ulaşabilen Zab Mobil, teknik donanımının içerisinde 4 ileri vites, hidrolik direksiyon, chevrolet tekerlekler ve LPG sistemi bulunuyor. Bu ilk örnek aracı bir ay içerisinde 4 kişilik bir ekiple hayata geçirdim. Amacım, Formula 1 araçlarına benzer bir araç daha üretmek. Eğer imkan verilirse Türkler her şeyin en kralını yapabilir. Ben ilkokul mezunu halimle dahi bir ayda otomobil üretebiliyorum. Zab Mobil ismini verdiğimiz aracımızda şu an ufak tefek eksikleri var. Onları da yakın zamanda tamamlayarak aracımızı görücüye çıkartacağız. Eğer talep gelirse seri üretime dahi geçebilirim" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 12:06:03
Güncelleme :10 Haziran 2009 Çarşamba 12:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?