4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri: 4 yılda 8 mezun verdi

Açıldığı yıl 8 öğrenci İle eğitime başlayan okul, 4 yılda 8 öğrenci mezun edebildi. Bu yılki eğitim-öğretim dönemine 22 öğrencisi ile başlayan okul, 2 yeni kayıtla toplam öğrenci sayısını 24’e yükseltti.

Aileleri tarafından okula kaydı yapılan görme engelli Ümit Selçuk (7) ve Bahar Yazbahar (7), öğretmenlerinin öncülüğünde eğitimlerine başladılar.

Kendisi gibi olan görme engellilere seslenen minik öğrenciler, ”Kimse engelliyim diye hayata küsmemeli. Bizim gibi olanlar, devletin burada sağladığı imkanlardan yararlansın” dediler.


Öğrencilerin eğitim ve barınma giderleri devlet tarafından karşılanan okulda, 8 eğitmen ve 3 hizmetli görev yapıyor. Görme engellilere yönelik araç, gereç ve donanımların bulunduğu okulda, bilgisayar destekli eğitim de veriliyor.

Okulun boş kalan sınıflarında da çevredeki belde ve köylerden taşınan öğrenciler normal eğitimlerini sürdürüyor.

Altınokta Körler Derneği Kayseri Şube Başkanı Adem Çavuşoğlu, bu imkandan daha fazla görme engelli çocuğun yararlanması gerektiğini söyledi.


Velilerden, ilköğretim çağındaki görme engelli çocuklarını okula kaydettirmelerini isteyen Çavuşoğlu, şöyle konuştu:


“Engelli insanların da toplumun bir bireyi olduğu unutulmamalı. Engellilerin topluma kazandırılmasında en büyük görev ailelere düşmektedir. Hiçbir anne ve baba, (Benim çocuğum engelli, bundan utanıyorum) dememelidir. Görme engelli çocuklar, evlerde gizlenmemelidir. Eğitim imkanı bulan birçok engellinin meslek sahibi olup, çeşitli makamlara ulaştıkları gözardı edilmemelidir.”

hürriyet.com
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 15:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?