3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayseri: Erciyes Dağı'nda kaybolan dağcı kurtarıldı

Kayseri’de Erciyes Dağı’na zirve tırmanışı yapan iki dağcıdan biri kayboldu. 22 saat hiç durmadan yürüyen dağcı, otoyolda vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Konya Kartal Dağcılık Kulübü üyesi Fatih Serdaroğlu ve arkadaşı Burak Sırdaş, önceki gece saat 01.00 sıralarında Erciyes’e tırmanışa geçti. Yanlarında kamp malzemeleri bulunmayan ve sadece tırmanış malzemeleriyle yola çıkan dağcılardan Burak Sırdaş, rahatsızlanarak geri döndü. Diğer dağcı Fatih Serdaroğlu ise zirve tırmanışına devam etti.

Tırmanışını tamamlayan Serdaroğlu, tekrar inişe geçti. Karın yumuşak olması nedeniyle çığ düşmesinden çekinerek geldiği yolu değiştiren Serdaroğlu, yolunu kaybetti. 22 saat boyunca hiç durmadan yürüyen Serdaroğlu, donmak üzereyken Develi-Kayseri karayoluna ulaştı. Yoldan geçen araçlardan yardım isteyen Serdaroğlu, kendisini kurtaran vatandaşlar tarafından Erciyes Kayak Merkezi’ne getirildi. Sağlık durumu iyi olan genç dağcının donma tehlikesi geçirdiği öğrenildi.

Dağcılığı çok sevdiğini söyleyen Serdaroğlu, "Arkadaşımla birlikte tırmanışa geçtim. Daha sonra o rahatsızlanarak geri döndü. Ben devam ettim ve zirve tırmanışını başarıyla tamamladım. Dönüş yolunda karın yumuşaması nedeniyle çığ tehlikesinin oluştuğunu gördüm. Bu nedenle başka bir yoldan gittim. Dönüşte yolumu kaybettim. Donmamak için 22 saat boyunca hiç durmadan yürüdüm. En sonunda yola ulaştım ve bir minibüsü durdurdum. Vatandaşların yardımıyla kaldığım yere kadar getirildim ve burada tedavi gördüm" dedi.

KAYSERİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2003 Pazartesi 14:10:50
Güncelleme :18 Ocak 2004 Pazar 15:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?