4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri: Evlerde eski eşya merakı antikacıları sevindirdi

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Hunat Hatun Medresesi’nin içerisinde faaliyet gösteren hediyelik eşya dükkanlarındaki eski ev eşyaları halk tarafından ilgi görüyor.

Hunat Hatun Medresesi içerisindeki işyerlerinde satılan hediyelik eşyalar, geçtiğimiz 50 yıl içerisinde ev ve işyerlerinde kullanılan eşyalardan oluşuyor. Eski kılıçlar, gaz lambaları, peynir küpleri, nargileler, ağaçtan oymalar, tüfekler ve birçok eşyanın bulunduğu çarşıya gelen vatandaşlar antikalara yoğun ilgi gösteriyor. Nargilelerin fiyatları 20 ila 100 milyon arasında değişirken, kılıçların fiyatları ise 80 ila 150 milyon lira arasında değişiyor. Ev dekorasyonunda kullanılan eski küplerin fiyatları ise 30 ila 100 milyon lira arasında alıcı buluyor.

12 yıllık eski eşya satıcısı İsmail Balı, "Eskiden evlerde ve işyerlerinde kullanılan eşyalar günümüzde ev dekorasyonunda kullanılıyor. Misafir odaları ve şark köşeleri için alınan bu eşyalar günümüzde yoğun ilgi görüyor. Kılıç, eski tüfekler ve kamalar duvar süslemesi için kullanılırken, küpler, nargile ve tahtadan oyma eşyalar ise oda süslemesinde tercih ediliyor" dedi.

KAYSERİ-(İHA)
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 13:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?