4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri: İş adamı Kadir has: 'önemli olan benim ve ailemin isminin yaşaması'

31 Temmuz Cumartesi günü (yarın) fuar alanında Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak Kadir Has Kongre Merkezi’nin temel atma törenine katılmak için Kayseri’ye gelen hayırsever iş adamı Kadir Has, Hilton Otel’de manevi oğlu Nuri Has, manevi kızı Zekiye Has ve avukatı Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasına geçtiğimiz günlerde Kadir Has Vakfı’na yaptığı 150 trilyonluk bağış konusu ile başlayan hayırsever işadamı, "Ben Türkiye’nin bağış rekortmeniyim. Bundan da gurur duyuyorum. Kadir Has Vakfı’na yaptığım bağış çok konuşuluyor. Kolay bir bağış değil. Ben bunu seve seve yaptım. Yaptığım bu 150 trilyonluk bağıştan 10 kuruş dahi çekmem mümkün değil. Bazıları soruyor. Bu paraları verirken elin ayağın titremiyor mu? diye. Bu paraları seve seve veriyorum. Benim hayır yapmamdaki amacım, ülkeme hizmet etmek, kendimin ve ailemin öldükten sonra isimlerini yaşatmaktır. Yaptığım bu hayırların diğer insanlarımıza da örnek ve teşvik olması" dedi.


Bugüne kadarki iş hayatındaki yaşam öyküsünden de bahseden Has, Kadir Has olmak için önce Kayseri’de doğmak gerektiğini söyledi. Has, "Bugüne kadar hayra verdiğim para 300 trilyon lirayı buldu. Ama hayırda benim için Kayseri’nin ayrı bir yeri var. Kadir Has Vakfı’na bağışladığım 150 trilyon lirada ağırlık yardımlar Kayseri’ye yapılacak. Vakfın hayır işlerinde Kayseri ön planda tutulacak. Bundan emin olun" dedi.


Bugüne kadar hiçbir partili olmadığını; fakat zaman zaman sempatisi olduğu partiyi de desteklemekten kaçınmadığını dile getiren Has, "Ben AK Parti’li değilim. Hiçbir partili de değilim. Bir zamanlar Adnan Menderes’i destekledim. Bir zamanlar Süleyman Demirel’i ve Mesut Yılmaz’ı destekledim. Tayyip Erdoğan’ı da beğeniyorum. Bugünkü hükümetin tek hedefi Türkiye’nin AB’ye girmesi. Hükümet, Türkiye’nin AB’ye girmesini bizden daha çok istiyor. Tek başına iktidar olduğu için, Türkiye’yi AB’ye soksa çok puan toplayacak. Bunun için AB konusunda bastırıyorlar" diye konuştu. Hayırsever iş adamı Kadir Has, Kayseri’ye bir vakıf üniversitesi kurulması yönünde her türlü yardıma da hazır olduğunu sözlerine ekledi

iha-kayresi
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2004 Cuma 16:11:42
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 13:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kenan yildiz IP: 88.229.101.xxx Tarih : 7.02.2008 17:57:09

kadir abi ayıp dediginiz bağışlar heryerde konusuluyor allah senden razi olsun abi askerden yeni geldim sevdigim kızla evlenecem ama bu mutlugumu engelliyen maddi sorunlarim var bu mutlulugumun sona ereceyinden korkuyorum bu yüzden intihari bile düsündüm sonra sevdiyim kız için vazgeçdim abi bana biraz yardim edermisin eyer edersen bizi mutlu edersin söz veriyorum abi sana oglum olursa sizin isminizi verecem cevabini bekliyorum saygilarimla kenan -cep-0536 483 50 72