3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayseri AKP'de temayül yoklaması

AK Parti Dış İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, İstanbul'daki parti binasına yapılan saldırıyı kınayarak, "Halkımızın AK Parti'ye olan inancını ve umudunu kaldıramadılar" dedi.

Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Kayseri İl Teşkilatı Temayül Yoklaması'na; AK Parti Dış İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış'ın yanı sıra, AK Parti Çorum milletvekili Agah Kafkas, Parti MKYK Üyesi Ayşe Böhürler, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem, AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıdan önce yoklamanın yapılacağı mekanda incelemelerde bulunan Egemen Bağış, Ayşe Böhürler ve Agah Kafkas, burada bazı teşkilat üyeleri ile görüştü.

Burada bir konuşma yapan AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Böhürler, Kayseri'nin tarihi ve doğal güzelliği bakımından Türkiye'nin en güzel yerlerinden biri olduğunu kaydetti. Kayseri'de bayan siyasetçinin azlığından yakınan Böhürler, "Kayseri, AK Parti için kilit bir şehir. Yalnız, Kayseri'de kadınların siyasete katılma oranı çok az. Kadın siyasetçilerin sayısını artırmak için çalışmalıyız. Türkiye'nin ve Kayseri'nin kadın gücüne ihtiyacı vardır" dedi.

AK Parti Çorum milletvekili Agah Kafkas ise temayül yoklaması ile tek başına bir belediye başkanının seçilmediğini söyledi. Bu yoklama ile mevcut belediye başkanlarının durumlarını parti teşkilat üyelerinin değerlendirmesine tabi tuttuklarını kaydeden Kafkas, "Belediye başkanları ne kadar vatandaşını kucaklıyor? Bizim için önemli bir özelliği olan parti teşkilatımızın üyeleri de belediye başkanlarımızı değerlendirecek. Ardından sonuçlar genel merkeze iletilerek belediye başkan adaylarının karara bağlanması sağlanacak" diye konuştu.

"PARTİ BİNAMIZA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUM"

AK Parti Dış İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Egemen Bağış ise konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek başladı.

2 gün önce AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yapılan saldırıyı kınadığını belirten Bağış, "Ne yaparsanız yapın, Türk halkının AK Parti umudunu yıkamayacaksınız. Vatandaşımızın ilk umudu yine AK parti olmaya devam edecektir. Hiçbir durum bizi yıkmayacaktır. Onların kaldıramadıkları, halkın AK Parti'ye olan inancı ve umududur. Biz kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Dünyada global bir krizin olduğunu belirten Bağış, krize karşı felaket tellallığı yapan bazı kesimin olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin Avrupa'nın 6. ekonomisi olduğunun altını çizen Bağış, "Anayasa kitabının sallandırıldığı, faizlerin rekor seviyeye çıktığı ve mal varlıklarının yarı yarıya indiği günler olmayacak. Hiçbir bankamız fona devredilmedi. Bazı kesimler felaket tellallığı yapıyor. Kendi ayağına sıkmak isteyen işadamlarımız var. Türkiye bu krizi en az zararla atlatacaktır. Birlik ve
beraberliğimizi azaltmamalıyız. Bu krizler rahat bir şekilde aşılacaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin dış ülkelerle hiçbir sıkıntısının da olmadığını söyleyen Bağış, "Eskiden sorunlu olduğumuz ülkeler ile artık ortak projeler yürütüyoruz. Savaş ile burun buruna geldiğimiz ülkeler, şimdi Türkiye'yi de barış elçisi olarak görüyor. BM Güvenli Konseyi'ne aday olmamız bunun en güzel örneğidir" dedi.

Konuşmaların ardından teşkilat üyeleri, sorumlu oldukları 17 sandıkta yapılan yoklamaya katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?