5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri baro başkanından kınama

KAYSERİ BARO BAŞKANINDAN KINAMA

Son zamanlarda ulusal ve yerel basında çıkan eczacı,doktor ve avukatların mali denetimden geçirileceğine dair, Maliye Bakanlığı kaynaklı haberler üzerine Kayseri Barosu basın açıklaması yaptı.

Adliye binasında gerçekleştirilen toplantıya Doç.Dr. Karamehmet Yıldız, Ecz.Ahmet Özçavuşoğlu ve bir grup meslektaşları katıldı.

Baro Başkanı Avukat Ali Aydın, yaptığı konuşmasında, görevleri gereği olarak toplum içinde saygın bir konumları olduğunu söyledi. Doktor, eczacı ve avukatların kamuoyu nezdinde "vergi kaçakçısı" konumuna düşürülmelerinin yanlış ifade olduğunu kaydeden Başkan Aydın, bu meslek mensuplarının işlemlerinin neredeyse tamamının resmi kurumlar tarafından yürütüldüğünü ve bütün iş ve işlemlerinin kayıt altında bulunduğunu ifade etti. Açıkladığı meslek mensuplarının arasından her yıl vergi rekortmenleri çıktığını belirten Başkan Aydın, aksi yöndeki yakıştırmaların gerçeği yansıtmadığının toplum tarafından bilinmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Aydın, bu haksız yaklaşımların avukat, doktor ve eczacıların şevkini kırdığını vurgulayarak, "Aradan yıllar geçtiği halde bedeli ödenmeyen "zorunlu müdafilik ve tedavi ücretleri ile ilaç bedelleri" ortada duruyorken, avukat, doktor ve eczacıların 'vergi kaçırdığı' izlenimi uyandırmaya yönelik mevcut tutumları, meslek odaları olarak kınıyoruz ve ilgilileri açıklama yaparken daha dikkatli olmaya davet ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 14:11:02
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 15:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?