5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri BBP yasta

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Yalçın Topçu'nun BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiğini açıklamasının ardından, partinin Kayseri İl Teşkilatı'nda adeta yas ilan edildi.


Çarşamba günü Kahramanmaraş'taki parti mitinginin ardından Yozgat'ın Yerköy ilçesine giderken Döngel köyünün Şahinkayası mevkiinde Keş Dağı'na düşen helikopterde bulunan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu'nun Yazıcıoğlu'nun öldüğünü açıklamasının ardından, BBP Kayseri İl Başkanlığı'ndaki parti üyeleri gözyaşlarını tutamadı. Olayın son durumu hakkında bilgilendirme toplantısından 10 dakika önce yapılan açıklama,
teşkilattaki parti üyelerini hüzne boğdu.
 

Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiğini açıklayan BBP İl Başkanı Gülbeyi İbiş, kendileri için zor bir ayrılık olduğunu söyledi. Barış adamı olan Yazıcıoğlu'nun ahlakını ve siyasi anlayışını 5 kat daha artırarak devam ettireceklerini kaydeden İbiş, "Allah, hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet eylesin.

Hayırlı haberler vermek için çok bekledik ama acı haber ulaştı. Vatandaşlarımızdan isteğim, yarınki seçimlerde başkanımızın yaşadığı bu olayı sandığa yansıtmamalarıdır. Başkanımız 55 yıldır tam durdu, 3 günde tam öldü" açıklamasını yaptı.


Konuşması sırasında duygulu anlar yaşayan İbiş, partinin daha da büyümesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

İbiş, "Bu durumdan fırsat kollayanlar da olacaktır. BBP Kayseri Teşkilatı olarak kendi bölgemizdeki görevlerimizi yerine getireceğiz. Duruşumuzu göstereceğiz ve provoke olmayacağız. Muhsin Yazıcıoğlu hayatını kaybetti ama geride yüz binlerce Yazıcıoğlu bıraktı" dedi.
Basın açıklaması sırasında çok sayıda partilinin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.
 

İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 17:29:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?