4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri Doğum Evi'nde yanlış tedavi iddiası ortalığı karıştırdı

Kayseri’nin Battalgazi Mahallesi’nde ikamet eden Suat Kaptan, eşi Fadime Kaptan’ın ilk doğum sırasında doktorların ihmali yüzünden kalın bağırsağının kesildiğini ve makatlarının tutmadığını iddia etti. Suat Kaptan, eşinin bu yüzden 4 yıldır abdestini ve gazını tutamadığını, altına bez bağlayarak yaşamaya mahkum edildiğini öne sürdü. 5 yıllık eşi Fadime Kaptan’ı 2000 yılında ilk doğumunu yapmak üzere Kayseri Doğumevi’ne götürdüğünü anlatan Suat Kaptan, iddialarını şöyle sıraladı:

"Eşim doğumdan kısa bir süre sonra rahatsızlandı. Büyük abdestini ve gazını tutamaz hale geldi. Eşimi sık sık Doğumevi Hastanesi’ne götürüyordum. Doktorlar hastalığına çare bulamadılar. 9 ay sonra kalın bağırsağın kesik ve makat kaslarının tutmadığını söylediler. Kalın bağırsak doğum sırasında kesilmiş ve ihmal edilmesi yüzünden makat kasları tutmaz hale gelmiş. Daha sonra eşime Doğumevi Hastanesi’nde 2, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ise 1 ameliyat yapıldı. Fakat olumlu bir sonuç alınamadı. Rahatsızlığı devam ediyor. Gitmediğim ve göstermediğim doktor kalmadı. En son Ankara’da Prof. Dr. Sabri Devecioğlu adındaki bir doktora götürdüm. Bu doktor eşimin ameliyat ile düzelebileceğini; fakat bunun için 15-20 milyar civarında paraya gerek olduğunu söyledi. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ne yeşil kartım var ne sosyal güvencem. Bir de üstüne işsizim. Bize ailem bakıyor, ne yapacağımı bilemiyorum."

30 yaşındaki Suat Kaptan, eşinin bu duruma ihmal ve yanlış ameliyat sonucu düştüğünü öne sürerek, Kayseri Doğumevi’nde görevli 6 doktor hakkında maddi tazminat davası açtığını; ancak davanın, açılış şeklinin yanlış olması nedeniyle takipsizlik kararı ile sonuçlandığını belirtti. Kaptan şunları söyledi:

"Maddi tazminat davasının doktorlar aleyhine değil, kurum aleyhine açılması gerekiyormuş. Avukatım yanlış dava açmış ve mahkeme takipsizlik kararı verdi. Temyize gitme hakkımız da yok. Yalnız iki yıl önce Savcılık da Doğumevinde görevli 6 doktor hakkında görevini kötüye kullandıkları gerekçesiyle ceza davası açtı. Bu dava sürüyor; fakat henüz sonuçlanmadı. Dava lehimize sonuçlanırsa, doktorlar hakkında tazminat davası açma hakkımız doğacak."
4 yıldır büyük abdest ve gazını tutamadığını söyleyen Fadime Kaptan ise, "İlk doğumumu yapana kadar iyiydim. Ne olduysa doğumdan sonra oldu. Doğumdan sonra başıma gelen bu rahatsızlık nedeniyle dışarı çıkamıyorum, bir yerde fazla kalamıyorum. Çocuklar gibi altıma bez takıyorum" diye konuştu.

Suat Kaptan, Muhammet (4) ve Fatih (1.5) yaşlarında iki çocuğu bulunduğunu ve çocuklarına bakacak yeterli maddi imkana sahip olmadığını sözlerine ekledi.

iha-kayseri
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 13:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?