4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri esnafına ucuz yollu kredi imkanı

KTO’da düzenlenen kredi protokol töreninde konuşan KTO Başkanı Hasan Ali Kilci, Akbank’a gerek kriz döneminde gerekse normal dönemlerde ticaret odası üyelerine sağladığı olanaklardan dolayı teşekkür ederken, Türkiye’de reel sektörü en çok destekleyen bankanın Akbank olduğunu kaydetti. Türkiye’de bankacılık sektörünün köklü reforma ihtiyacı olduğunu ve ancak iyi reform edildiğinde bankacılık sektörünün ihtiyaçlarının iyi şekilde karşıladığından bahsedilebileceğini kaydeden Kilci, "Türkiye’de reel faizler de oldukça yüksek. Normalde bu reel faizlerin enflasyonun 3-4 puan üstünde olması gerekir. Bunun yanında herşeyde çözüm AB görülüyor. Bu da yanlış. AB’ye girmeye karşı değiliz fakat AB’ye girince bütün sorunların çözüleceğine inanmak yanlış olur. Kendi sorunlarımızı öncelikle kendimiz çözmeye çalışmalıyız" dedi.

Akbank Perakende Bankacılık Krediler Bölüm Başkanı Halit Yıldız ise, Akbank’ın varolduğu günden bu yana reel sektörün en büyük destekçisi olduğunu ifade ederek, "2003 yılında reel sektörün en büyük destekçisi Akbank olmuştur. 2003 yılında reel sektöre en fazla kredi veren banka olarak Akbank, uyguladığı rekabetçi kredi olanakları ile zor günlerde de girişimci işadamlarının ve sanayicilerin yanında yer almıştır. 2004 yılı Haziran ayı itibari ile de reel sektöre kullandırdığımız krediler 10.5 katrilyon liraya ulaşmış ve kredilerin aktiflerimiz içindeki payı yüzde 30’dan yüzde 34’e çıkmıştır. 2004 yılının KOBİ’ler için hızlı büyüme beklenen bir yıl olacağı beklentisi doğrultusunda Akbank, bu tür işletmelere yönelik özel ürünler hazırlamış ve onların ihtiyaçlarına odaklanmıştır" dedi.

Akbank Çukurova Bölge Müdürü Münir Çavdar ise KTO ile imzalayacakları protokol ile odaya üye şirketlere makine, ekipman ve hammadde alım kredisinden taksitli ticari krediye, yurt dışı fuar destek kredisinden taksitli ihracat kredisine dek uzanan uygun kredi seçeneklerini avantajlı fiyatlamalarla sunduklarını söyledi. Çavdar, "Akbank şirket bankacılığı olarak bu krediler ile üretim kapasitesini arttırmak isteyen, hammadde temininde finansman ihtiyacı duyan, yurt dışına açılmak isteyen, ofis ve binalarını tamir veya yenilemek, araç ve filo almak veya geliştirme isteyen oda ve üyelerine destek olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Akbank yetkilileri ile KTO Başkanı Hasan Ali Kilci arasında kredi protokolü imzalandı.

iha-kayseri
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2004 Pazartesi 18:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?