7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

'Kayseri Evleri' restore ediliyor

'KAYSERİ EVLERİ' RESTORE EDİLİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, restorasyon çalışmaları süren Kayseri Evleri'yle tarihin yeniden canlanacağını söyleyerek, "Aslı ile Kerem'in yaşadığı semtte heykelleri, mahalle meydanına dikilecek" dedi.

Özhaseki, Tavukçu Mahallesi'nde restorasyon çalışmaları yapılan Kayseri Evleri ile ilgili olarak görsel bir brifing düzenledi. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Özhaseki, Tavukçu mahallesinde büyük bir çalışma başlattıklarını belirterek, eski evlerin restore edildiğini kaydetti.

Özhaseki, "Burada bir Kayseri mahallesi doğuyor. 80 -100 yıl önce Kayseri mahallesi nasıl ise aynısı olacak. Tarihi hamam, çeşme gibi eski Kayseri mahallesinde ne varsa onların restorasyonu yapılacak. Kayseri'ye gelip doğal zenginliklerini tarihini gezmek isteyenler, Kayseri'de insanların sosyal yaşamları hakkında bilgi almak için buraya gelecek. Bu yazın sonuna doğru kaldığımız yerden inşaatlara devam etmeyi düşünüyoruz. Sonucunda Kayseri mahallesi dediğimiz mahalle ortaya çıkacak" dedi.

"ASLI İLE KEREM'İN HEYKELLERİ MAHALLE MEYDANINA DİKİLECEK"

Özhaseki, Kayseri'de Tavukçu mahallesinde yaşadığı söylenen Aslı ile Kerem'in heykellerinin mahalle meydanında dikileceğini ifade ederek, "Mahalleye bir anlam katmak adına Aslı ile Kerem'in heykellerini yaptırmayı uygun gördük. Proje, istimlak ve restorasyon çalışmalarıyla 10 milyon liraya mal olacak. Burada önemli olan geçmişimizi unutmamaktı" diye konuştu.

Restorasyonu tamamlanan Tarihi Kayseri evlerinde ise AB destekli 'Kadın istihdamının Desteklenmesi' projeleri kapsamında oluşturulan merkezlerde kadınlara istihdam amaçlı eğitimler veriliyor. Konu hakkında konuşan Özhaseki, "Bugün kadar AB tarafından milyonlarca liralık hibe aldık. Bugün 3 projenin tanıtımı var. Bir taraftan mesleği olmayan ev hanımlarına hasta bakımı ile ilgili bilgiler veriliyor, diğer yandan turizm ara elemanı yetiştiriliyor, gençlere ise istihdam anlamında bilgiler aktarılıyor. Bu projelerde yaklaşık 400 civarında hanım istifade edecek. Buraya gelip eğitime katılan hanımlar 8 avro gibi ücret alıyorlar. Bizim için sevindirici bir durum" şeklinde konuştu.

'KAYSERİ EVLERİ' RESTORE EDİLİYOR
'KAYSERİ EVLERİ' RESTORE EDİLİYOR
'KAYSERİ EVLERİ' RESTORE EDİLİYOR
'KAYSERİ EVLERİ' RESTORE EDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2011 Cuma 14:36:03
Güncelleme :28 Ocak 2011 Cuma 14:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?