5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri gelişim hızını yakaladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin gelişim hızını yakaladığını belirterek, önümüzdeki dönemde yapılacak yeni projelerle ortaya çıkacak Kayseri'nin herkesi eseri olacağını söyledi.

Dün akşam Dünya Ticaret Merkezi'nde, kültür-sanat, siyaset, spor, medya, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, üniversite, eğitim ve sağlık sektöründen temsilcilerden oluşan çok geniş bir topluluk katılımıyla 'Ufuktaki Kent Kayseri' konulu bir akşam yemeği düzenlendi.

Konuşma yapan Başkan Özhaseki, bütün dünyada etkili olan ekonomik krizi fırsata çevirmeyi bildiklerini dile getirdi. Planlı çalışmaların meyvelerini topladıklarını ifade eden Özhaseki, yaşanılan pek çok olumsuzluğa karşın, şikayet etmediklerini ve yılgınlığa düşmeden çalıştıklarının söyledi.

Kayseri'nin turizm, eğitim, sağlık, ticaret ve sanayi, gibi pek çok değere sahip olduğunu belirten Özhaseki, "Yaptığımız işler, planlı ve programlı çalışmalar neticesinde ortaya çıkıyor. Bir bütünün parçaları gibi birbirini tamamlayan işler yapıyoruz. Değerlerimizi, hayata geçirebilmek için gerekli tüm altyapıyı hazırladık. Hazırladıkları projeleri hayata geçirebilmek için bütün kesimlerle el ele vererek çalışıyoruz. Başta büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz olmak üzere tüm kamu ve özel teşebbüsün gayretleri gerekiyor. Sadece bu yetmiyor. Milletvekillerimizin, başkanlarımızın ve özellikle başbakanımızın da desteği gerekiyor. Şimdiye kadar ayakları yere basan ne kadar projemiz varsa hepsinden bu desteği aldık. Zaman Kayseri'nin büyük düşünme zamanıdır" dedi.

“ÖNCELİK DOĞA VE TARİH TURİZMİNE”

Slayt gösterisi eşliğinde faaliyete geçirdikleri projeleri davetlilere tanıtan Özhaseki, ilk etapta Kayseri'nin sahip olduğu doğal güzellikleri ve tarih turizmi potansiyelini değerlendirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Başkan Özhaseki, "Elimizde Erciyesimiz, tabi güzelliklerimiz ve tarihi eserlerimiz var. Bunları değerlendirebilmek için yaklaşık 276 milyon euro bedelli Erciyes Master Planı'nı hazırladık. Kayseri, kurulacak ikinci devlet üniversitesi ve vakıf üniversiteleriyle 'Üniversiteler Kenti' Kayseri kimliğine bürünecek. Çalışmalarımız bunlarla sınırlı değil. Kayseri'yi aynı zamanda bölgenin sağlık üssü konumuna getirecek bin 200 yataklı Bölge Hastanesi projesi ile Kayseri'de sağlık turizmi başlayacak" diye konuştu.

Başkan Özhaseki, altyapı, şehircilik ve imar çalışmalarına ek olarak kültürel yönden de Kayseri halkının ihtiyaçlarına karşılık verme anlamında büyük ilerleme kaydettiklerini söyledi. Özhaseki, Kayseri'nin sürekli büyüdüğünü kaydederek, yeni yaşam alanlarına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bunun için özellikle alt gelir grubundaki vatandaşlara yönelik olarak herkese cüzi bedellerle arsa tahsisi yapılacağı müjdesini veren Özhaseki, "Zaman, dedikodulara, çelme takmalara, çamur atmalara, bozgunculuğa prim verme zamanı değil. Dünya şehri Kayseri'nin imarında hepimizin bir katkısı olsun istiyoruz ve herkesi bu seferberliğe davet ediyoruz" şeklinde konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 16:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?