5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri hayırseverlikte Türkiye'yi aştı

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri'nin Türkiye'nin en özel illerinden bir tanesi olduğunu belirterek, "Kayseri hayırseverlikte Türkiye'yi aştı, dünyada da bir numara olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kayseri'de bulunduğu süre içerisinde yaptığı çalışmaları değerlendiren Vali Mevlüt Bilici, Kayseri'nin dışarıdan görüntüsü ile değil içerisinde yaşanılarak öğrenilecek bir şehir olduğunu söyledi.

Kayseri'nin, Türkiye'nin en önemli kentlerinden birisi konumunda olduğunu ve ticaret geleneğinin yanı sıra hayırseverlik konusunda da önemli bir şehir olduğunu belirten Vali Bilici, "Kayseri'nin hayırseverlik noktasında Türkiye'yi aştığı gibi, dünyada da bir numara olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında Kayseri düzenli kentleşmesinin yanı sıra uyumlu ve sakin bir şehir. Türkiye genelinde bilinen önemli projelere imza atmış durumda. Kamu kuruluşları, politikacılar, yerel yöneticiler arasında iyi bir uyum var. Farklı partiler arasında önemli bir kavga yok. Herkes halkın daha rahat bir ortamda yaşaması için çalışıyor. Bu noktada uyum dendiği zaman ilk olarak akla Kayseri gelmelidir. Bu, vali olarak bana kolaylık sağladığı gibi güven de veriyor. Bana düşen bu güven ve uyum ortamını sorunsuz bir şekilde devam ettirmek. Bu uyum, kentteki asayiş olaylarının az olmasına da yansıyor" dedi.

Kayseri'nin Orta Anadolu'nun önemli şehirlerinden birisi olduğunun altını çizen Vali Bilici, "Şehirde yatırımlarda öncelikli olarak neye yer vermemiz gerektiği konusunu görüştük. İlk olarak eğitime öncelik verdik. Okulların fiziki altyapısının tamamlamanın yanı sıra, eğitim kalitesinin yükseltilmesi için çaba sarf ediyoruz. 2008 yılında ÖSS'de 9. sırada bulunan Kayseri'yi 2009 yılı içersinde 1. sıraya çıkarmayı hedefliyoruz. Diğer bir konu yeşil alan çalışmaları. 2008 yılı için 10 milyon ağaç hedefimizi tutturduk. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl içinde 10 milyon ağaç daha dikeceğiz. Erciyes Dağı'nı ağaçlandırma noktasında bazı sıkıntılarımız var. Öncelikle dağın toprağı nemli olmadığı için dikilen ağaçlar tutmuyor. Biz bu sorunu damlama sulama yöntemi ile çözerek ağaçlandırma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Erciyes Dağı'nın Develi ilçesine bakan yamacını bu yıl içinde olduğu gibi ağaçlandıracağız. Zaten ağaç sorunumuz yok, fakat ikliminde sert ve sulama sorunuyla bazı noktaları ağaçlandıramıyoruz. Ulaşım noktasında ise şehir içinden geçen demiryolunun kuzey çevre yolunun arkasına taşınması için ihale yapıldı. Hızlı tren proje aşamasında. Karayolu, tüm yönlere duble yol olarak planlandı. Sadece Sarız ilçesinde bir 40 kilometrelik alanda çalışmalar kaldı. O da yakın bir zamanda tamamlanmak üzere. Oranında yapılmasıyla Kayseri'nin yolları her yöne duble yol olmuş olacak. Havalimanı açısından dış hatlarda herhangi bir sorun yok. İç hatlar terminalinin kapasitesinin arttırılması noktasındaysa 2008 yılının ek yatırımı kapsamında ihalesi yapıldı. Hayata geçiremediğimiz tek bir proje kaldı, oda hızlı tren. Onunda zamanı var" şeklinde konuştu.

2008 yılı içerisinde ilçe ve köylerin gelişmesi için proje hazırladıklarını ifade eden Vali Bilici, "2008 yılında bu projeleri hayata geçiremedik. 2009 yılı içinde Erciyes Üniversitesi ile ortaklaşa hayata geçireceğiz. Kent merkezinin yanında ilçe ve köylerinde kalkınmasına önem veriyoruz" dedi.

Kayseri'nin turizm potansiyeli açısından önemli varlıkları olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Bilici, "Bu varlıkların tanıtılması gerekiyor. Altyapı sağlamlaştırılmadan yapılan tanıtım başarısız olur. Bu açıdan özellikle dünyanın önemli takım şelalelerinden olan Yahyalı ilçesindeki Kapuzbaşı Şelaleleri'nin yol çalışmaları tamamlandı. Bizde çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Seyir alanları, piknik alanları, gezi yolları bitirildikten sonra gerekli yatırım çalışmalarını da yapacağız. Erciyes Master Planı'nın hayata geçirilmesiyle birlikte, Erciyes Kayak Merkezi Türkiye'nin değil Avrupa'nın önemli kayak merkezlerinden birisi haline gelecektir" dedi.

Bütün kamu görevlilerinin vatandaşa hizmet etmek amacıyla devlet tarafından istihdam edildiğini ifade eden Bilici, amaçlarının Kayseri halkına en iyi ve en hızlı hizmeti sunmak olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 14:08:06
Güncelleme :8 Ocak 2009 Perşembe 14:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?