4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri İl Koordinasyon Toplantısı yapıldı

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi, KASKİ, DSİ ve Karayolları gibi kamu kurumlarının koordinasyona konu olan faaliyetleri ve yatırımları, ilgili müdürler tarafından okundu.

Toplantıya katılan ilçe ve belediye başkanları, ağırlıklı sorunları olan su ve yol problemlerini dile getirdiler.

Felahiye Belediye Başkanı Gürsel Kısır, Yamula Barajı’nda su tutulması ile birlikte Felahiye-Kayseri yolunun sular altında kaldığını ve şehre ulaşımın geçici olarak sağlandığı Felahiye-Obruk servis yolunun ise yetersiz kaldığını belirtti. Kısır, Felahiye-Kayseri arasında ulaşımın sağlandığı servis yolunun ya iyileştirilmesini, ya da yeni bir yol yapılmasını istediklerini söyledi.
Karayolları 6. Bölge Müdür Vekili Ali Yazıcı ise bu iş için görüşmelerin sürdüğünü ve kendilerinin ortak makine kullanımı ile bu yolun kısa sürede yapılmasından yana olduklarını kaydetti.
Toplantıda Melikgazi Ziraat Odası Başkanı Necdet Aksu ise sulama yapılamaması nedeniyle Gesi Beldesi’ndeki ceviz ağaçların kurumaya başlayacağını belirterek, 20 yıl önce programa alınan fakat Gürpınar ile Gesi beldeleri arasındaki itilaf nedeniyle geri çekilen projenin, DSİ tarafından biran önce yapılmasını istedi.

Konu ile ilgili DSİ Bölge Müdür Vekili Selahattin Altın, Gesi Belediye Başkanı Sami Eker ve Gürpınar Belediye Başkanı Rafet Yılmaz’ın görüşlerini dinleyen Vali Yardımcısı Fahri Oluk, konuyu incelemeye alacaklarını söyledi

iha-kayseri
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2004 Salı 11:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?