3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayseri İtfaiyesi AB yolunda

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, kaynak oluşturmada arayış içerisinde olmayan belediyelerin, sabit gelirlerle rutin belediyecilik hizmetlerinden öteye gidemeyeceklerini belirterek, her yönüyle şehrin ihtiyacı olan dev yatırımları hizmete sunmakta başarılı olamayacaklarını kaydetti.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Nevşehir'in Ürgüp Belediye Başkanı Kasım Uğur'un yanı sıra davetliler ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı personelinin katılımıyla düzenlenen 'Kayseri İtfaiyesi AB Yolunda Projesi'nin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Başkan Özhaseki, değişen dünya ile birlikte belediyecilik anlayışının da değişmesi gerektiğine vurgu yaptı. Özhaseki, "Dünya değişiyor ve gelişiyor. Buna paralel olarak belediyecilik anlayışı ve kamu hizmeti de değişiyor. Su getirmek, park yapmak, yol yapmak bir zamanlar bir başkanın başarılı sayılmasına vesile olacak işlerdi. Ama şimdi günümüzde öyle değil. Bir belediye başkanı şehrin önünü açacak, gelişimine vesile olacak yatırım ve hizmetleri de teşvik etmeli, öncülük etmeli ve gerekirse yüklenip bitirmeli. Bir şehrin gelişimi için üzerine ne görev düşüyorsa yerine getirmeli. Bunu yaparken de kaynak oluşturmalı ve yatırımların finansmanını sağlamalı. İşte biz Kayseri'de bunu yapıyoruz. Rutin belediyecilik hizmetlerinin üstüne devasa bütçeli yatırımları bir bir hizmete sunuyoruz. Tabi burada hemen akla gelen bir soru var. Bu kadar yatırım için kaynak nasıl temin ediliyor? Bunun da yöntemleri var. Birincisi organizasyonlar yaparak hizmet ve yatırım üretmek. Bizim stadyum projesinde yaptığımız gibi. Stadın yerini GSGM'den aldık, arsayı sattık, oradan elde ettiğimiz gelirle, stadyum başta olmak üzere 10 tane spor tesisi yaptık. Tek kuruş cebimizden para çıkmadı. Bunun gibi birkaç büyük projede de aynı yöntemi uyguladık. Sonuçta tüm Türkiye'nin örnek aldığı 'Kayseri Modeli Belediyecilik' ortaya çıktı. Kaynak oluşturmada bir başka yöntem de işte burada olduğu gibi AB fonlarından yararlanmak. Biz daha önce de altyapı için 7 milyon euroluk ve KAYSEVİM için 125 euroluk olmak üzere iki proje daha gerçekleştirmiştik. Şimdi de 187 bin euroluk itfaiye projesini yapıyoruz. Bu üç proje için AB fonlarından aldığımız paranın toplam tutarı 16 milyon YTL. Görüldüğü gibi oldukça yüksek bir rakam. Tarihi Kentler Birliği'ne üye belediye başkanlarına da aynı yöntemi sürekli olarak tavsiye ediyorum. AB fonları, ülkemiz belediyeleri için iyi birer kaynak teşkil ediyor" dedi.

Proje kapsamında, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Nevşehir'in Ürgüp Belediyesi'nde görevli itfaiye personellerinin Duisburg İtfaiye teşkilatında çeşitli konularda eğitim alması sağlanacak. Ayrıca, Duisburg İtfaiyesi'nde görevli toplam 8 personelin Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda 1 hafta süreyle konuk edilmesi ve bu sayede bilgi ve deneyim paylaşımının sağlanması hedefleniyor. Karşılıklı işbirliği ve dayanışmanın hedeflendiği bu proje için AB fonlarından 187 bin 808 euro hibe kredi kullanılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 21:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?