30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kayseri karla mücadeleye hazır

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, kış sezonunda 2 bin 907 kilometre yolda toplam 50 iş makinesi ve 115 personel ile karla mücadele çalışması yapacaklarını belirterek, ekiplerin 7 ayrı bölgede konuşlandırıldığını söyledi.
 
Atsız, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi'nin çetin kış şartlarına hazırlıklı olduğunu ve ekiplerin kentin değişik bölgelerindeki bakımevlerinde hazır bekletildiğini ifade etti.
 
İl Özel İdaresi olarak 477 köy ile bağlı mahallelerinde karla mücadele çalışması yapacaklarını kaydeden Atsız, insanların mağdur olmaması için her türlü önlemin alındığını ve bu doğrultuda çalışmaların yapıldığını belirtti. Olası bir kar yağışında ekiplerin anında müdahale edebilecek şekilde konuşlandırıldığını dile getiren Atsız, şu bilgileri verdi:
 
''2 bin 907 kilometrelik yolu kapsayan çok geniş bir alandan sorumluyuz. İnsanların mağdur olmaması için 15 greyder, 8 kar bıçaklı kamyon, 4 adet kar savurma makinesi, 5 adet dozer ve 18 adet yardımcı iş makinesi ile 115 personelden oluşan karla mücadele ekipleri hazırladık. Bu ekiplerimizi de, Yahyalı-Yeşilköy, Develi-Merkez, Tomarza-Kızılören, Pınarbaşı-Merkez, Sarız-Merkez, Sarıoğlan-Çiftlik ile Kayseri-Merkez'de konuşlandırdık. Olası bir kar yağışında ekiplerimiz anında müdahale edebilecek şekilde donatılmış olup, özellikle taşımalı eğitim yapılan bölgelere öncelik verilerek, onbinlerce yavrumuzun eğitiminin kesintiye uğramaması sağlanacak.''
 
Kış şartlarının özellikle Sarız, Tomarza-Aslantaş ve Develi-Bakırdağ bölgelerinde çetin geçtiğini ve bu bölgelere bağlı köy yollarında kar kalınlığının kimi zaman 5 metreye kadar ulaştığını hatırlatan Atsız, herhangi bir sorun yaşanmaması için bu bölgelerde dozerle mücadele yapılacağını belirtti.
 
Karla mücadele ekiplerinin mahsur kalan insanlar için de bazı hazırlıklar yaptığını vurgulayan Atsız, "Mahsur kalan insanlarımız dilediklerinde bakımevlerimizde misafir edilebilecek. Bakımevlerimiz, araçların yoğun seyrettiği ve kesiştiği noktalarda bulunduğu için her türlü yardım anında sağlanacak. Yakıt sıkıntısı çeken araçlara da görevlendirdiğimiz akaryakıt tankerleri tarafından ikmal yapılarak araçlarının sürekli çalışmasına imkan sağlanacak. Ayrıca, soğuğun etkisini en aza indirmek için ekiplerimize helva dağıtımı yapılacak'' diye konuştu.
 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız, karla mücadele ekiplerinin kaymakamlıklarla koordineli bir çalışma sergilediğini, bu nedenle ulaşım sorunu ile karşılaşan yerleşim birimlerinin kaymakamlıklara başvurması gerektiğini sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 14:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?