5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri Klasik Türk Müziği'ne doydu

Kayseri Şehir Tiyatrosu dün akşam son yılların en muhteşem konserine ev sahipliği yaptı. Salonu dolduran müzikseverler de bu konseri izleme imkanı bulan şanslı seyirciler oldu.

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen konserde, Klasik Türk Müziği'ni çok farklı ve canlı şekilde yorumlayan sazendeler, ortaya koydukları performansla salonu dolduran seyircilere tam anlamıyla muhteşem bir gece yaşattı.

Kanunda Göksel Baktagir, kemençede Selim Güler, udda Yurdal Tokcan, çelloda Emrullah Şengüller, ritm sazlarda Bülent Elmas ve Oray Yay, neyde Volkan Yılmaz ve kemanda Nedim Nalbantoğlu'ndan oluşan ekibin konseri coşkuyla izlenirken 'Çılgın Keman Nedim' olarak anılan Nedim Nalbantoğlu'nun görsel şovu da görülmeye değerdi.

Yurt dışındaki birçok konserde de Türkiye'ye temsil eden ekip adına konuşan kanun sanatçısı Göksel Baktagir, salonu dolduran seyirciye ve bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Gerçekten çok coşkulu bir seyirci topluluğu var. Sizden bize yansıyan coşku bizden de size daha güzel sesler olarak dönüyor. Buradaki bu havanın oluşmasını sağlayan seyirciye ve bu kadar yoğunluğun arasında gelerek konseri dinleyen Başkan Özhaseki'ye teşekkür ediyoruz. Sayın Başkanın bu jestini, sanata ve sanatçıya verdiği önemin göstergesi olarak kabul ediyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, bu konserde çok zıt duyguları aynı anda yaşadığını belirterek, "Bugün burada çok zıt duygular bir arada yaşandı. Bir tarafta müthiş keyif aldık, biraz gülümsedik, biraz tebessüm ettik, biraz hüzünlendik. Şimdide herhalde hafifçe ayrılığın acısı çöktü içimize. Keşke bitmeseydi, keşke devam etseydi diye içimizden geçiyor. İtiraf etmeliyim ki bu salon yüzlerce konsere ev sahipliği yapmıştır, ama bu kadar coşkulu, bu kadar içten ve bu kadar seven insanın hep bir arada alkışına pek az şahitlik etmiştir. Böyle bir konseri ilk kez dinledim. Geçenlerde akşam sefasına katılan arkadaşlardan üç kişiyle konuşurken 'bu salonu doldurabilir miyiz' diye düşündük. Ama 8 bin kişiyle sonuna kadar konser dinledik. Demek ki bizim bu potansiyelimiz varmış. Bu kadar güzel konseri ömrümde hiç dinlememiştim. Arkadaşlardan bir daha gelmeleri konusunda söz alıyor ve öyle bırakıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 17:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?