5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri kültür-sanata doyacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından dört yıldır sürdürülen ve büyük ilgiyle takip edilen kültür sanat etkinliklerinin ocak ayında başlayacağı bildirildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yine dolu dolu kültür sanat programları hazırladıklarını ifade etti.

Başkan Özhaseki, "Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2009 yılında da şehrimizin kültür sanat hayatına renk katmaya devam edeceğiz. Belirli bir takvim dahilinde düzenlediğimiz etkinliklere gerek hemşerilerimizin gösterdiği ilgi gerekse de çevre illerden, konser ve tiyatro gibi etkinlikler gerçekleştirmeleri için ekiplerimizin bu şehirlere davet edilmeleri bizleri mutlu ediyor.

Bu ilgi bizi yeni projeler geliştirmeye, daha iyisini yapmaya teşvik ediyor. Ocak ayında öne çıkan etkinliklerimizden başında, Azerbaycan Devlet Tiyatrosu'nun sahneleyeceği "Özümüzü Kesen Kılınç" adlı oyun geliyor. Bahtiyar Vahapzade'nin eseri olan "Özümüzü Kesen Kılınç" Azerbaycan Devlet Tiyatrosu'nun eşsiz yorumu ile Kayserililere unutulmaz bir tiyatro ziyafeti verecek. Bu ay gerçekleştireceğimiz farklı bir etkinlik ise "Türk Filmlerinin Unutulmaz Şarkıları" adlı programımız olacak. Gönüllerde taht kurmuş eski Türk filmlerinin şarkıları ile hemşehrilerimiz güzel bir nostalji yaşayacaklar.

Türk Halk Müziği konserimizin bu ayki konuk sanatçısı Hüseyin Turan olacak ve sevilen türkülerini Kayserililer için seslendirecek. Çağımızda önemini gittikçe arttıran ve kişisel gelişimin olmazsa olmazı olan "Doğru ve Etkili İletişim" konulu etkinliğimizde Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Metin Işık, her yaştan ve meslekten insanımıza yönelik bir konferans gerçekleştirecek. Konservatuarımızın gerçekleştireceği "Tasavvuf Müziği Konseri" ile güzel bir akşam yaşayacağız. Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuarı Tiyatro Topluluğu çocuklara yönelik sahneleyeceği tiyatro oyunu için 2009 yılında perdelerini 'Doktor Tilki' adlı oyunla açacak. Bunun dışında her yaştan insanımızın zevkine hitap edecek "Ahududu" adlı tiyatro oyunu ile de Kayserili tiyatro severlerle bir araya geleceğiz. "Yaşadığımız Kent Kayseri" programımızın bu ayki etkinliği Erciyes Dağı gezisi ve kış sporları olacak. Bu programlara ilave olarak ocak ayında yine konser, konferans, tiyatro ve gezi gibi etkinliklerimiz devam edecek. Bütün sanatsever hemşehrilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz" dedi.

Ocak ayının kültür sanat etkinliklerinin takvimi ise aşağıdaki şekilde oluştu:

“07-28 Ocak Çarşamba "Türk Öykülerinden Seçmeler" Şehir Tiyatrosu: 13.00. 09 Ocak Cuma Tiyatro Oyunu "Ahududu" Şehir Tiyatrosu: 19.30
11 Ocak Pazar Yaşadığımız Kent Kayseri "Erciyes Dağı Gezisi" Erciyes :10.00-16.00. 13 Ocak Salı Doğru ve Etkili İletişim "İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Metin Işık Meclis Salonu: 14.00. 15 Ocak Perşembe Tasavvuf Müziği Konseri Şehir Tiyatrosu: 19.30. 19 Ocak Pazartesi Konservatuar THM Konseri konuk sanatçı "Hüseyin Turan" Şehir Tiyatrosu:19.30. 23 Ocak Cuma -24 Ocak Cumartesi "Azerbaycan Devlet Tiyatrosu "Özümüzü Kesen Kılınç" Şehir Tiyatrosu 19.30. 25 Ocak Pazar Çocuk Tiyatrosu "Doktor Tilki" Şehir Tiyatrosu 13.00.
31 Ocak Cumartesi " Türk Filmlerinin Unutulmaz Şarkıları" Şehir Tiyatrosu 19.30.”

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 11:40:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?