4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri Lisesi'nden örnek davranış

Kayseri Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, Pastırma Güzellik Yarışması'nı TSK'nın Kuzey Irak'a başlattığı Kara Harekatı'nda şehit olan askerler nedeniyle iptal ederek ileriki bir tarihe erteledi.

Kayseri Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu, Emek Düğün salonunda yapılması planlanan Mantı Günü ve Pastırma Güzellik Yarışması'nı Kuzey Irak'a gerçekleştirilen kara operasyonu sebebiyle ileriki bir zamana erteledi.

Operasyon sonucu şehit düşen askerleri rahmetle andıklarını belirten Kayseri Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Muzaffer Çıklabakkal, böyle bir günde eğlence programı yapmayı uygun görmediklerini söyledi. Ülkenin birçok yerinde şehit cenazeleri kaldırılırken eğlenemeyeceklerini kaydeden Çıklabakkal, "Şehitlerimiz canlarını feda ederken biz burada eğlenemeyiz. Kurul olarak böyle bir karar verdik. Programı Eylül ayına erteliyoruz. Şehitlerimizi buradan rahmetle anıyoruz" dedi.

Çıklabakkal'ın konuşmasının ardından konuşma yapan İl Kültür Müdürü İsmet Taymuş, ülkenin değişik yerlerinde canlarını hiçe sayarak vatan için şehit düşen askerler varken böyle bir eğlence programı yapmanın uygun olmayacağını dile getirdi.

Konuşmalardan sonra Kayseri Lisesi'nde eğitim veren emektar öğretmenlere plaket takdim edildi. İleri bir tarihe ertelenen Pastırma Güzellik Yarışması çerçevesinde sembolik olarak Kayseri Lisesi öğrencilerinden Eda Altuntaş ve Ayşenur Güven'e içinde et ürünlerinin bulunduğu bir hediye paketi verildi. Programın sonunda davetlilere pastırma ve mantı ikramı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 16:27:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?