4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri meydan savaşı!

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu'nda çıkan kavgada 5 kişi yaralandı

Kayseri Şeker Fabrikası Şeker Deposu'nda yapılan mali genel kurulda, yönetime muhalif olduklarını söyleyen bir grup çiftçi, kooperatif başkanı Vedat Ali Özışık aleyhinde yazıların yer aldığı çeşitli pankartlar taşıdı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından muhalif grupta yer alan çiftçiler, güvenlik güçlerinin kurduğu barikatı aşarak, divanın ve konuşmaların yapılacağı kürsüye gitmek istedi. Bu sırada çıkan arbede, polis ve özel güvenlik güçlerince engellendi.

Barikatı aşamayan çiftçiler, bu kez oturdukları plastik sandalyeleri, yönetimi destekleyen gruba fırlattı. Çıkan arbedede, yumruk ve sandalye darbesiyle yaralanan 5 kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Olaylar, güvenlik güçlerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Özel güvenlik güçlerinin biber gazı kullanması, salonda nefes alınmasını güçleştirdi. Muhalif grup, daha sonra salonu terk etti. Olayların yatıştırılmasından sonra genel kurul toplantısı devam etti.

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, yaptığı konuşmada, "Biz her zaman çiftçinin yanında olduk. Her zaman çiftçinin hakkını savunduk. Yapacaklarımızı burada anlatmakla bitiremeyiz. Sizlerden aldığım güç, kuvvet ile sizlerin huzuru ve refahı için daha nice yatırımları gerçekleştirmeye söz veriyorum" dedi.

Kooperatifin mali raporunun okunmasından sonra yapılan oylama, salondakiler tarafından kabul edildi ve genel kurul sona erdi.

Genel Kurul sonrası kürsüye gelen çok sayıda çiftçi, Vedat Ali Özışık lehine gösteri yaptı. Özışık, kendisini destekleyen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

VATAN
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 08:48:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?