2
Mayıs
2024
Perşembe
KAYSERİ

Kayseri mutfağı kitapla tanıtılacak

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükılıç, Kayseri mutfağında yer alan yemeklerin tariflerinin ve fotoğraflarının yer aldığı bir kitap bastırılacağını söyledi. 

Belediye olarak her yıl dikiş-nakış, makrame, kırk yama, hazır giyim, çocuk bakımı, evde hasta bakımı, kamera, fotoğrafçılık, diksiyon, kalorifer ateşçiliği, temel ve ileri düzeyde İngilizce, dış ticaret, kimya, matematik, fizik, Türkçe gibi ÖSS hazırlık dersleri gibi çeşitli alanlarda kurs düzenlediklerini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, bu kurslarla bireyleri kalifiyeli eleman olarak yetiştirdiklerini ve yine birçok genci bu kurslarla üniversite kapılarını açtıklarını kaydetti.

 Başkan Büyükkılıç, "Kayseri Mutfağı" kurslarına büyük ilgi gösterildiğini ve öğrenci sayısında devamlı artış olduğunu belirterek, "Melikgazi Belediyesi olarak Kayseri mutfağını merak edenler ve yemek çeşitleri ile tariflerini öğrenmek isteyenler için bu kursu açtık. Kayserimizin her çeşit mantısını, nevzine tatlısı başta olmak üzere diğer tatlı çeşitlerimizi, su böreğimizi, katmer, yağlama ve yaprak sarması gibi Kayseri'ye özgü yemek çeşitlerini öğretiyoruz. Özellikle son günlerde ev hanımların Kayseri yemeklerini hazır olarak yapan veya satan dükkanları açmaları bize yol göstermiştir. Bizim kurslarımızda eğitim alan kursiyerler bu tür hem işyeri açabilecekler hem de bu işyerlerinde usta olarak çalışabilecekler. Ayrıca bu çalışma Kayseri mutfağımızı hem gelecek kuşaklara aktarılmasını hem de daha geniş ve değişik kitlelere ulaşarak tanıtılmasını sağlamış olacağız" dedi.
Kursiyerlerin yaptığı yemeklerin bir sergiyle halkın beğenisine sunulacağını ifade eden Büyükkılıç, Kayseri yemeklerinin bir kitapta toplayanaceğını ve bunun için yemek tarifiyle fotoğraf çekimlerinin başlatıldığını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 18:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?