5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri OSB'de kriz büyüyor!

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Kilci, organize sanayi bölgesinde (OSB) 3 sene önce törenlerle açılan 200'e yakın fabrikanın yüzde 80'inin kiralık ya da satılık olduğunu söyledi.

Kayseri'de faaliyet gösteren perakende ve toptan gıda satıcıları için KTO'da tanışma ve istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Hasan Ali Kilci, ekonomik krizin Türkiye'de daha yeni başladığını belirterek, Kayseri OSB'de kapanan ve kiralanan firmaların sayısının arttığını kaydetti.

OSB'de 3 sene önce törenle açılan yaklaşık 200 fabrikanın yüzde 80'inin kepenk indirdiğini kaydeden Kilci, "Ekonomik sıkıntı büyüyor. OSB'de kapanan fabrika sayısı artıyor. Kiralık ve satılık fabrikaların sayısı hızlıca yükseliyor. Bunca sıkıntıyı ancak bir arada yenebiliriz. Kayseri'ye ulusal ve uluslararası şirketler de geliyor. Onlara gelmesin demiyoruz. Biz de sonuçta özel sektörü temsil ediyoruz. Ama eşit koşullarda bir platform istiyoruz. Birbirimizi kollayamıyoruz. Güçlü firmalarla bu platformda mücadele etmek, rekabet direncimizi azaltıyor" dedi.

"İÇ PİYASAYI HAREKETLENDİRELİM"

Türkiye ekonomisinin yüzde 70'ini oluşturan iç piyasayı tetikleyecek projelerin yapılmasını isteyen Kilci, hükümetin işletmecileri yeterince desteklemediğini iddia etti. Kilci, ekonomik krizin ülkeye henüz gelmediğini söyleyenlerin, 2009 yılından çok 2010'a önem verdiklerini kaydetti.

Kilci, "İç piyasayı hareketlendirecek hiçbir şey yapılmıyor. Projeler yaparak iç piyasayı aktif hale getirmeliyiz. İndirim günleri gibi organizasyonlar düzenleyerek ekonomiye canlılık kazandıracak faaliyetler yapmalıyız.Ekonomik kriz daha ülkemize gelmedi. Bu krizin etkisi ve yoğunluğu 2009'un sonuna kadar devam edecek. 2009 yılından vazgeçtik. 2010'da ayaklarımızı daha sağlam vurmalıyız. Firmalarımız ayakta kalmak için çırpınıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 13:45:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?