5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri polisinden ceza yağdı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, merkez Kocasinan ilçesinde toplumun huzur ve sükunetini tehdit eden 2 bin 509 kişiye Kabahatler Kanunu gereğince toplam 205 bin 940 TL para cezası kesti.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Kocasinan ilçesinde huzur ve sükuneti tehdit eden 2 bin 509 kişiye Kabahatler Kanunu gereğince işlem yaptığı belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Kişilerin, çalışma hayatının getirdiği yorgunluktan kurtulmak için istirahata ihtiyaçları vardır. Bu istirahatın olması gereken ölçüde oluşması ve kesintiye uğratılmaması için önlem alma konumunda olan devlet, kararlarını yerine getirmekle yükümlü kıldığı polise, Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu’nun 1. maddesindeki hükmüyle toplumun ve kişilerin istirahatını bozacak her türlü gürültü ve diğer olumsuzlukların önlenmesi doğrultusunda görev vermiştir. Çevresel gürültünün değerlendirilmesi ve yönetimi ile Çevre ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün 2007-5 nolu genelgesi ile ilimizin tamamında gürültüye duyarlı faaliyet alanları yakınında, bitişiğinde, alt ve üstündeki alanlarda açık hava aktivitelerinin gerçekleştirilmesi yasaktır, hükmü bulunmaktadır. Bu nedenle, ilimizde izinsiz olarak yapılacak bu tür faaliyetlere Kabahatler Kanunu’nun 36. maddesi gereğince yasal işlem yapılmaktadır. Yine 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddelerince Kocasinan ilçesi sınırları içerisinde son 6,5 ayda gürültüden bin 495, sarhoşluktan 333, emre aykırı davranıştan 228, dilencilikten 204, tütün mamullerinin tüketilmesinden 99, rahatsız etmeden 49, kimliğini bildirmemeden 34, kumardan 25, kuru sıkı tabanca taşımaktan 20, kimlik bildirme kanunundan 10, av tüfeği taşımaktan 7, afiş asmaktan 5 vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi hususunda gerekli hassasiyet gösterilerek huzur ve sükunu tehdit ettiği tespit edilen 2 bin 509 kişiye gerekli işlemler yapılarak, 205 bin 940 TL idari para cezası kesilmiştir."

Atina'nın büyük hukukçusu Solon'dan da örnek verildiği açıklamada, “Herhangi bir ülkede suçların nasıl önlenebileceği veya azaltılabileceği hakkında fikri sorulduğunda, 'Ne zaman kendisine karşı herhangi bir suç işlenmemiş olanlar, haksızlığa ve suça maruz kalanlar kadar tepki gösterirlerse, o zaman suçlar önlenir veya azalır' şeklinde cevap vermiştir" denildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 16:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?