3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Kayseri Proje Park 2008 açıldı

Kayseri’de Tübitak, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO), Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Mühendislik Kulübü işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen Proje Park 2008 açıldı.

Sabancı Kültür Sitesi'nde sergilenen Proje Park 2008’e, Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asuman Gölgeli, EÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Güney, öğretim görevlileri ve öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

2 yıllık tecrübe ve 6 aylık çalışmanın ürünü olan Proje Park 2008 kapsamında 58 adet Ar-Ge Projesi pazara çıktı. Projelerin 31’i akademisyenlere, 19'u üniversite öğrencilerine ve 8’i teknopark firmaların ait olduğunu belirten Mühendislik Kulübü ve Kurucu Koordinatörü Ahmet Hidayet Kiraz, Proje Park 2008'e 18 üniversitenin katılım gösterdiğini söyledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Kiraz, sanayide rekabetin sürekli gelişim ile sağlandığına dikkat çekerek, ''Sanayi kuruluşları teknolojiyi takip eden değil, üretim bir konuma gelmelidir. Dünyanın önde gelen şirketleri her sene Ar-Ge departmanları için milyonlarca kaynak ayırmaktadır. Bu departmanların sağladığı teknolojik yenilikleri, üretimde kullanılarak şirketlerin küresel platformda rekabet edebilmesini sağlanabilir” dedi.

Teknopark Genel Müdürü Ahmet Başalp ise, Proje Park 2008'de yer almaktan mutluluk duydukları belirterek, teknopark faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı. Başalp, ''Bugün dünyadaki gelişme Üniversite sanayi işbirliği ile olmaktadır. Teknopark'ta 78 firma faaliyet gösteriyor ve Proje Park 2008'de 8 proje ile yer alıyoruz. Türkiye genelinde üçüncü olan Teknoparkımızı 2009 sonunda ODTÜ Üniversitesi'nin Teknopark'ı ile aynı seviyeye getirebilmek için çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

EÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Güney ise üniversitelerin birinci görevlerinin nitelikli öğrenciler yetiştirmek olduğunu vurgulayarak, ''Özellikle mühendislik fakültesi öğrencileri yetiştirirken araştırmacı, paylaşımcı, ekip çalışmasına duyarlı, etik değerlere saygılı, küresel rekabete ayak uydurabilen, sosyal yönü güçlü, iş kuran mühendisler yetiştirmektir''şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencilerinin mini konseri beğeni ile izlendi.

Konuşmaların ardından davetliler ve öğrenciler sergilenen projeler hakkında proje sahiplerinden bilgiler aldı. 6- 7 Mayıs tarihleri arası açık olacak olan proje Park 2008'de birbirinden başarılı projeler davetlilerden yoğun ilgi gördü.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 14:08:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?