4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri PWC World Cup’a ev sahipliği yapacak

29 Ağustos – 4 Eylül 2004 tarihleri arasında yapılacak olan Yamaçparaşütü Dünya Kupası şehir merkezine 10 km uzaklıktaki Ali dağında yapılacaktır. Ali dağı yerden 700 metre yükseklikte bulunan şehir merkezine çok yakın ve Erciyes üniversitesinin tam karşısında bulunmakta, ulaşımı rahat bir bölgededir. PWC KAYSERI için PWCA (Paragliding World Cup Association-Yamaçparasütü Dünya Kupası birliği) 125 pilot sınırlamasını açıklamıştır. Bunun anlamı PWC KAYSERI ‘de en fazla 125 pilot yarışabilir. Böyle bir sınırın verilmesinin sebebi, Dünyanın en iyi pilotlarının kendi arasında rahat bir şekilde yarışmasını sağlamaktır. Burada PWC KAYSERI için yapılan başvurularda katılımcı başvuruları 125’i geçerse dünya sırlamasında en iyi durumda bulunan 125 pilot PWC KAYSERİ’ye davet edilecek diğer pilotlara PRE-PWC gibi ön yarışmalarda veya daha ufak turnuvalarda puanlarını arttırmaları gerektiği hatırlatılacaktır.

Ülkemiz Dünya Uluslar Arası Havacılık Federasyonu (FAI) 2003 sonunda hazırlamış olduğu listede yamaçparasütü branşında 47 ülkeden sadece Şili’yi geçerek 46.cı olmuş durumdadır. Ülkemizde en iyi puana sahip pilot 973.cü sıradadır. Normal şartlarda bu yarışmaya ülkemizden hiçbir sporcu katılabilecek durumda değildir. Ancak ev sahibi olmamızdan dolayı 7 kişilik özel bir kontenjana sahibiz. Bu yarışmaya katılacak Türk pilotlarının alacağı en küçük puan bile ülkemizi dünya sıralamasında üst sıralara taşıyacaktır. PWC KAYSERI’ de hedefimiz Türkiye’yi dünya sıralamasında ilk 20 ülke arasına yerleştirecek puanları toplamaktır. Pilotlarımızda buradan alacakları puanlar ile derecelerini yükselteceklerdir.

PWC KAYSERI 28 Ağustos Cumartesi aksamı Devlet erkanı ve Kayseri ili üs düzey yöneticilerinde katılacağı hoş geldiniz yemeği ile açılacaktır. Yemekten önce uçuş alanımız olan Ali dağında gösteri uçuşları yapılacaktır. 29 Ağustos Pazar sabahından itibaren yarışma uçuşları resmi olarak başlayacak ve gün sonuna kadar devam edecektir. Uçuşlar 4 Eylül 2004 tarihine kadar gündüzleri devam edecek günün geri kalan kısımlarında ise yarışmacılar için parti ve diğer akşam


Mustafa seker-Kayseri
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 15:26:14
Güncelleme :17 Ağustos 2004 Salı 13:53:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?