30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Kayseri şehidine ağladı

cenazeBingöl'ün Genç İlçesi'nde önceki gün terör örgütü PKK tarafından devriye gezen jandarma aracına düzenlenen mayınlı saldırıda şehit düşen 30 yaşındaki Jandarma Üstçavuş Kazım Faydacı'nın cenazesi, Kartal Şehitliği'nde toprağa verildi. 

Düzenlenen cenaze törenine; Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Kayseri Valisi Osman Güneş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitlikte düzenlenen törende, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan dua etti. Okunan dualar eşliğinde Şehit Jandarma Üstçavuş Kazım Faydacı'nın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazenin gömülmesi sırasında, Şehit Faydacı'nın eşi Gülsüm Faydacı da eşinin mezarına kürek ile toprak attı. Şehit Jandarma Üstçavuş'un tabutunun üzerinden çıkartılan bayrak, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül tarafından şehit ailesine verildi. Şehit ailesini teselli etmeye çalışan Bakan Abdullah Gül, "Artık yanınızda biz varız. Her derdinizde, sıkıntınızda yanınızdayız. Allah geride kalanlara ömür versin, sizlere sabır versin" dedi. 

Cenazenin gömülmesinden sonra Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhasekinin kızı Elif Özhaseki'nin düğününe katılmak üzere şehitlikten ayrıldı. 
cenaze
.
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2006 Cumartesi 16:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
polat IP: 81.213.155.xxx Tarih : 7.07.2006 10:56:54
sehıdımıze Allahdan rahmet aılesıne yakınlarına sabırlar dılıyorum.vatan bır butundur parcalanamaz !!! bu vatan ıcın seve seve olume hazırız !!! ama ne yazıkkkı bırılerı bu vatan ıcın olsede kımsenın umrunda olmuyor !!!cok cabuk unutuluyor terorıst bası ıse krallar gıbı yasıyor. BIZ HER ZAMAN OLMEYE HAZIRIZ!!!