4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Kayseri şehidini kalbine gömdü!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü harekatta şehit olan Komando Çavuş Yusuf Özmen, doğum yeri olan Kayseri'nin İncesu ilçesine bağlı Subaşı köyünde törenle toprağa verildi.

Subaşı köy meydanında düzenlenen törene, şehit Komando Çavuş Yusuf Özmen'in yakınları, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, AK Parti Kayseri milletvekili Ahmet
Öksüzkaya, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Veysi Ağar, 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Jandarma Alay komutanı Albay Orhan Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Siyami Başok, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile askerler, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit babası Ali Özmen oğlunun Türk Bayrağı'na sarılı tabutu başında zorlukta ayakta durarak ''Yusuf'umu bu vatan için yetiştirdim. Oğlum vatana feda olsun. Bir oğlum daha var, onu da askere göndereceğim. Ağabeyinin kanını yerde bırakmayacak'' dedi.

Anne Cennet Özmen de ''vatan sağ olsun'' diyerek oğlunun fotoğrafını öpüp
gözyaşı döktü. Şehit annesini bayan subaylar teselli etti. Cenaze töreni öncesi 3
adet CN 234 Casa Nakliye Uçağı tören alanı üzerinde alçalarak saygı geçişi yaptı.

Kayseri Müftüsü Şaban İşlek cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, şehitliğin Allah katında en yüce makam olduğunu belirterek, Irak ın kuzeyinde PKK'ya karşı çarpışan TSK mensuplarının zor şartlarda görev yaptıklarını ve vatan için canlarını seve seve verdiklerini, Yusuf Özmen'in de şehit olarak vatan borcunu ödediğini söyledi.

Cenaze törenine katılanlar sık sık,''Şehitler ölmez vatan bölünmez. Mecliste PKK istemiyoruz. Askere uzanan eller kırılsın'' diye slogan atarak terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi. Törene katılan 40 yaşlarında bir vatandaşın elinde Türk Bayrağı ile''Beni de
askere alın'' diye bağırması, vatandaşlar tarafından alkışlandı. Törene katılanlar daha sonra ''Hepimiz Yusuf'uz, hepimiz askeriz, silah isteriz'' diye slogan attı.

Şehit Yusuf Özmen'in Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, daha sonra köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi. Tören mangasının saygı atışı yapmasından sonra tabutun sarıldığı Türk Bayrağı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Veysi Ağar tarafından şehit babası Ali Özmen'e teslim edildi.

Törene katılan Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve diğer protokol üyeleri, daha sonra şehit Yusuf Özmen'in evine giderek taziye ziyaretinde bulundular.

AA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2008 Pazartesi 14:44:01
Güncelleme :3 Temmuz 2008 Perşembe 10:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?