5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri şehidini kalbine gömdü

Şırnak'ta yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Er Serdar Gümüş'ün cenazesi, memleketi Kayseri'de düzenlen askeri törenle toprağa verildi.

Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na bağlı Şenoba Tugay Komutanlığı'nda önceki gün nöbetteyken yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Serdar Gümüş için, Hunat Camii'nde askeri bir tören düzenlendi. İl Müftüsü Şaban İşlek tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, şehidin cenazesi top arabasına konuldu.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı. Şehidin cenazesi, daha sonra Kartal Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze töreni sırasında şehidin babası Erdal Gümüş, annesi Neriman Gümüş, ablaları Banu, Serap ve Belkıs Gümüş ile ağabeyi Bekir Gümüş'ün güçlükle ayakta durduğu gözlendi.

Cenaze töreni öncesi Banu Gümüş'ün ağabeyinin fotoğrafını öperek tabutuna sarılması duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Törene; Vali Mevlüt Bilici, 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Rıdvan Ulugüler, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, çeşitli kamu kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, askerler, vatandaşlar ile şehit yakınları katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 14:55:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?