7
Mayıs
2024
Salı
KAYSERİ

Kayseri Şeker'e operasyon

Kayseri’de Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında bu sabah polisin gerçekleştirdiği 4’üncü dalga operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden 2’si Ankara’ya gönderilirken, 6’sının durumu hakkında özel yetkili savcının talimatının beklendiği bildirildi.Ankara’dan özel yetkili savcılıktan gelen talimat doğrultusunda, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğünce aralarında siyasetçi, oda yöneticileri ve görevlileri ile gazetecilerin de bulunduğu 8 kişi ev ve işyerlerinden gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Şüpheliler B.A., S.Y., M.Ç., M.T., R.Y., V.A., M.E. ve H.A.K., daha önce aralarında Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık olmak üzere 3 ayrı dalgada tutuklanan 11 kişinin iddianamesiyle ilgili olarak ifade verdi. İfadelerin alınmasının ardından M.Ç. ve S.Y. Ankara’ya gönderildi. Diğer şüphelilerin ifadelerinin özel yetkili savcılığa iletilmesinin ardından ya salıverilecekleri, ya da Ankara’ya gönderilecekleri belirtildi.

Kayseri Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, "Şeker Fabrikası operasyonunun 4’üncü dalgası olarak Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı üzerine Kayseri’de bu sabah 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadelerine başvuruluyor. İfadelerin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcılığından gelecek talimata göre hareket edeceğiz" dedi.

...
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2011 Salı 15:16:36
Güncelleme :25 Ekim 2011 Salı 15:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?