5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Kayseri sporun merkezi olacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan spor tesisleriyle birlikte, sporun merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Kadir Has Stadı ile Kongre ve Spor Merkezi başta olmak üzere yapımı tamamlanan olimpik yüzme havuzu, uluslararası standartlara sahip atletizm pisti ve çeşitli kapasitelerdeki spor salonları şimdiden ulusal ve uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapıyor.

Kayserispor ve Erciyesspor'un maçlarını oynadığı Türkiye'nin en modern stadı olan Kadir Has Stadı, önümüzdeki aydan itibaren uluslararası maçlara da sahne olacak. 2 Haziran'daki Türkiye-Azerbaycan milli maçının oynanacağı stat, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaylık başvurusu yapan Türkiye Futbol Federasyonu'nun da en büyük güvencelerinden birisi olacak.

Türkiye liglerinde Kayserispor ve Erciyesspor'un maçlarını oynadığı bu modern stat, Galatasaray'ın da tercihi oldu. Sarı-kırmızılıların cezası nedeniyle tarafsız sahada oynanacağı Ankaragücü maçına ev sahipliği yapma şansını yakaladı.

VOLEYBOL'UN KALBİ KAYSERİ'DE ATACAK

Kayseri'yi sporda merkez yapan tesislerden birisi de 7 bin 200 koltuk kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük ve en modern spor salonlarından birisi olan Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi. Kayseri'yi Bayanlar Basketbol 1. Ligi'nde temsil eden Panküp TED Koleji'nin maçlarını oynadığı bu salon, geçtiğimiz aylarda iki önemli basketbol organizasyonuna sahne olduktan sonra şimdi de uluslararası bir voleybol şampiyonasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz mart ayında Bayanlar Basketbol 1. Ligi'ne yükselme maçlarının oynandığı ardından da nisan ayında Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe gibi takımların da katıldığı Türkiye Kupası Bayanlar 8'li finalinin düzenlendiği salon, 11-12 Temmuz tarihlerinde de Avrupa Büyük Erkekler Voleybol Şampiyonası'nda Avrupa'nın en büyük dört takımını ağırlayacak.

DÜNYA ŞAMPİYONASI ÜMİDİ

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'ni bekleyen en önemli spor organizasyonu ise hiç şüphesiz ki Dünya Basketbol Şampiyonası olacak. 2010 yılında Türkiye'de düzenlenecek olan şampiyonaya Ankara, İstanbul ve İzmir'in yanı sıra Antalya'da ev sahipliği yapacak. Ancak Antalya'da şu ana kadar ciddi bir çalışmanın yapılmamış olması, Türkiye Basketbol Federasyonu'nu arayışa iterken akla gelen ilk salon da Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi oldu. Antalya'da yaşanan sıkıntının devam etmesi halinde bu büyük organizasyonun bir ayağının Kayseri'de gerçekleşmesi ihtimali bulunuyor.

YILDIZ GÜREŞÇİLER KAYSERİ'DE TER DÖKTÜ

Kayseri'de düzenlenen bir diğer ulusal spor etkinliği de Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası oldu. Güreş Federasyonu'nun 2009 yılı etkinlik takvimi kapsamında 10-12 Nisan tarihlerinde Atatürk Spor Kompleksi Kapalı Spor Salonu'nda yapılan şampiyonaya 93 güreş kulübünden 760 sporcu katıldı.
Atatürk Spor Kompleksi Atletizm Pisti de geçtiğimiz mart ayında 3. Bölge Klasman Hakemleri'nin atletik testlerine ev sahipliği yaptı. Aralarında Bünyamin Gezer ve Deniz Çoban gibi hakemlerin de yer aldığı 117 hakemin katılımıyla 16 Mart'ta düzenlenen organizasyon, 21 yıl aradan sonra Kayseri'de yapılan atletik testler olarak kayıtlara geçti.

"KAYSERİ SPORUN MERKEZİ OLUYOR"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, Kayseri'ye yapılan spor tesislerinin, çok kısa sürede önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığının altını çizerek, "Türkiye, spor tesisi yönünden fakir bir ülke olarak bilinir. Gerçekten de özellikle Avrupa ile kıyasladığımızda hem sayıca az hem de nitelik olarak yetersiz tesislere sahip olduğumuzu görürüz. Kayseri olarak biz bunun önüne geçtik, bu olumsuz imajı sildik desek yeridir. Kadir Has Stadı başta olmak üzere kongre ve spor merkezi, olimpik yüzme havuzu, atletizm pisti, her türlü ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak kapasiteye ve kaliteye sahip. Nitekim bunun sonuçlarını da almaya başladık. Tesislerin hizmete girmesinin ardından geçen kısa sürede birçok önemli organizasyon ve turnuva buralarda yapıldı. Önümüzdeki günlerde de oynanması kesinleşmiş, şampiyona takvimine yazılmış maçlar var yine Kayseri'de. Bu tabi bizim için sevindirici bir gelişme. Bu yönde attığımız adımların meyvesini topluyoruz. Kayseri, bundan sonra spor denilince, ulusal veya uluslararası maçlar denilince ilk akla gelen şehir olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 15:20:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?